desember 2012

Julen vår i bilder :0) 2012Lucia og pepperkakehus-baking :0)

Pus i stolen, Herlig kaffikos hos naboen.

Minsten hadde feber, stakkars, men jula kom likevel. Så fornøyd med skiene sine :0)

Hver julaften leser vi juleevangeliet fra Bibelen, og denne gang leste eldstemann min, halvparten ihvertfall. :0)...så da er det bare å vente på nytt år og nye muligheter :0)

Ønsker alle et nydelig 2013!!!

Kveld i stova...Nyt kvelden ;0)

Gammel skuff = hylle

Svigerinna mi skulle kaste forskjellige ting i sommer, bl.a. denne gamle skuffen her. Er litt usikker på om jeg kanskje skal pusse den ned og male den hvit?Uansett, nå i jula så får dengjøre nytten som hylle, akkurat som den er :) Syns den er stilig når den er gammel og slitt også, så jeg får se..

Kanskje den ender opp over slagbenken på gangen... men da må den først bli hvit, tror jeg. :0) og så vil jag ha den vannrett istedet for loddrett.

Eller har dere noen forslag eller tips? Mottas med takk :0)

 

Mini-Juletrehogst og båltur

Idag, rett etter skolen, tok vi hver vår skive med godt pålegg i hånda, og hentet minsten i barnehagen. Søskenbarnet til guttene var også med :0)

Derfra tok vi turen oppi skauen, til et fint, åpent område med mange grantrær rundt. Helt vindstille!! Eldstemann fant et bittelite grantre som ble med oss hjem, mens vi tente opp bålet og satte pølser på pinner som vi spikket spisse. Sååå koselig!!

Etter vi hadde kost oss med nesten svarte pølser, hadde vi desserten, som var herlig sjokolade!! Vi kunne såklart laget pinnebrød o.l, men vi gjorde det i det enkleste laget idag.Det er veldig lenge siden vi har vært på en slik tur, så det var på tide ... så lettvindt, og så utrolig kjekt!!

Det ble fort mørkt...

Det står en del om om bål rundt om på nettet. f.eks. her var det ei god side: http://www.dirnat.no/friluftsliv/allemannsretten/aktiviteter/balbrenning/

Her er det vi pakket med oss:

Liten øks, sag, kniv, Pølser, pakke med sjokolade, vaskeservietter, tennved, fyrstikker, Pinner og tørre kvister var det en del av inn med stammene på grantrærne. Pinner til å spikke til pølsene på, fant vi ved å skjære noen helt tynne greiner av de andre trærne som var der.

Her er juletreet som ble med oss hjem.. det får pynte opp trappa vår i år :0)

God helg alle sammen :0)

Julevandring

Igår var jeg sååå heldig at jeg fikk være med 4-åringene i barnehagen på julevandring!! Svigerinnen min var forteller, og ungene fulgte spendt med mens de ble innskrevet i manntall av Keiser Augustus. Helt fantastisk opplevelse som sikkert både store og små kommer til å huske leeenge!!

Minsten min fikk være en av kongene som kom med gave til Jesus-barnet. *smelt*

Tante Elin som var Keiser Augustus (og forteller) stod ved siden.

Kjempeflott opplevelse!!

 

Juleverksted på you2 (For 2-7 klasse) 2012

Vel...her er ihvertfall litt av det 10-åringen min lagde på juleverkstedet på You2 i år:)
Julegrantenning og folkefest i Skudeneshavn 2012

Bildet tok mannen min da de var i sentrum idag, 1.desember. Jeg fikk det ikke med meg i år heller, siden jeg jobber helg, men det var både nisse, smånisser, hest og kjerre, julemarked, hornmusikk, sang, stooort juletre, fantastisk julestemning og mange kjekke mennesker i det flotte vinterværet!. :0) Både barn og voksne storkoste seg med kjente julesanger og den gode, lune julestemningen... 

Jeg føler meg så heldig som bor i denne koselige lille byen vår. <3

Du finner flotte, stemningsfulle bilder fra julegrantenningen her: Folkefest i Skudeneshavn

+ det står litt om det i Haugesunds Avis !! :0)

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits