oktober 2015

Salve og lipomade

Prøvde meg på noe nytt.. har lest en del om forskjellige oljer rundt omkring på nettet og funnet forskjellige ting de er gode for. Jeg søkte på f.eks "egenskaper mandelolje" i søkefeltet på google, så poppet det opp mye forskjellig om mandelolje... og det samme om honning, rose, nypefrø osv... 

Så bestilte jeg det jeg ville teste ut på sunvita, så var det bare å sette igang. Krukkene fikk jeg også tak i der.Salven kan brukes overalt på kroppen, også i ansiktet. Ingrediensene er: mandelolje, litt nypefrøolje og sheasmør. Salven "smelter" pga sheasmøret smelter ved kroppstemperatur og trekker fint inn i huden.

Lipomaden kan faktisk også brukes som håndkrem også, og sikkert alle andre steder på kroppen. Den smelter også men blir ikke så lenge "våt" pga har bivoks i den. Ingrediensene er: mandelolje, sheasmør, bivoks, honning.

 

En kan også bruke vaselin i den, eller andre typer oljer, alt etter hvilken hud du har. Til og med olivenolje. Olivenoljaer veldig næringsrik og god, og spesielt om du er tørr i huden. Bare husk å bruke en som er økologisk :0)

Lego på Frihavn Kafe´

På lørdagene tar vi ofte turen til kafeen i søragadå 8. :0)Her serverer de alltid god mat i herlige omgivelser.. og de har mange kjekke leker som barna kan kose seg med imens.Denne gangen hadde de fått lego til å leke med for de litt større barna!

Stor stas!!Her er facebooksiden til kafeen

Da kan du jo ta en titt på stedet selv :0)

Ha en flott dag!!

Ha en fin kveld :0)De første hjemmelagde såpene i bruk!!

Endelig ferdige!! Se her hvordan du kan gjøre det :0)

Den ene er med mandelmelk og olivenolje mens den andre er med rosevann og rose uttrekt i olivenolje +  honning. Veldig enkelt og kjekt. Bare man er forsiktig med luten ;0)Høstfarger den siste uka

På vei ned til mjølhussand er det fortsatt litt grønt...gresset ihvertfall.Dette er ved Djupadalen i Haugesund.. vi hadde en nydelig tur med Søndagsklubben her. :0)Her gikk jeg tur i Øgardshaugen.. rart at vi brukte så mye tid her oppe... det ser helt anderledes ut enn det gjorde da vi var små...

Tilslutt et bilde av en bjørketopp ved huset vårt :0)

Håper dere har en fiiin høst :0)

sting-iskrem

Da jeg lagde sting-sjokoladekake fra det søte liv for noen dager siden, og lagde dobbel dose krem til å ha inni og oppå kaka. Det ble en del til overs, og konsistensen var luftig, så jeg prøvde meg på å fryse restene av kremen.

Det var lurt, for det ble en mektig og kjempegod sjokoladeiskrem!!  Anbefaler å prøve!! :0)

Shampoobarene

Jeg skar shampoobarene mindre og har snudd dem en gang allerede... nå skal de snart få flytte ned til de andre såpene... de første såpene har et par uker igjen før jeg kan teste dem ut.

Disse shampoobarene er klare til bruk tidligest i midten av november, men de trenger kanskje enda litt lengre tid også. Gleder meg til å prøve å se om det er bra saker, eller om det bare var et prøveprosjekt som ikke var helt vellykket.

Oppskriften på shampoobarene har jeg også funnet i boka "Hjemmelaget såpe" av Torunn Ogden.


En annen link som har vært kjekk å se på er Grønne hensikter som forklarer enkelt med bilder hvordan man kan lage enkel såpe :0)

Ha en ren og pen dag :0)

Første frostdag

Idag var første dagen denne høsten at bilen var frosset da jeg skulle kjøre!

Været er fint med sol og helt klart vær. Stille... Nydelig!

På plen var det også litt frost...


Ønsker dere en nydelig dag!! :0)

Høstferien 2015

Jaaa, det har vært godt med høstferie sammen!! :0D


Vi har bakt eplekakemuffins, lagd og kjøpt fuglemat som vi hang opp til småfuglene... vi har laget shampoo i barform (de grønne firkantede såpene på bildet) og hytta er rengjort...


En av dagene tok vi turen til stranda og brant bål, kokte vann til kakaoen på kaffikjelen og grillet grov skive med hvit ost inni folie på bålet... skivene ble litt brent, men kakaoen, marshmellows´n og kjeksen vi hadde med var god :0) Og veldig koselig med bål.


Ellers var vi også i gullbryllup hos verdens beste svigerforeldre.

Herlig og aktiv men avslappende høstferie <3

Nå er det natta... sov godt :0)

Idlamannen på besøk

Siden guttene var så flinke å vaske og stelle med hytta, så var "Idlamannen" en snartur innom med post i postkassen!! Det er alltid like kjekt!! De fikk ullsokker (Pierre Robert), sugerør til en varm kopp kakao og "Playdomais" til å lage ting med om de skulle kjede seg senere.


Jeg finner som regel ting som jeg har i huset allerede. Av og til kjøper jeg småting når jeg likevel er i butikken, som kan brukes som post ved en eller annen anledning. Selv om eldstemann begynner å bli stor, syns han det er kjekt, og er liksom med og lurer lillebroren sin, at "Idlamannen har vært på besøk med post"! :0)

Hyttevask i hagen


I det nydelige været måtte vi finne på noe nyttig å gjøre ute, syns vi. Itillegg så var det vel på tide å få renset opp i hytta i hagen,. Det er leeenge siden sist! Den har ikke vært så mye brukt de siste årene, så kanskje det kan bli en endring på det nå? :0)


Kjekt med et lunt sted for seg selv hvor en kan spille sammen. :0)


Det skal bli kjekt i vinter/ rundt jul å tenne lyktene nedi hagen... vi ser dem godt ifra stuevinduet. Får håpe det ikke blåser bort, bare! :0)


Da var det ferdig klargjort! Flinke gutter!!

Fin kveld

Ønsker dere en nydelig kveld :0)Nydelige Beiningen

Ikke ofte vi går tur denne veien... å for et skjønt sted å gå på tur!! Er du i Skudenesområdet og trenger en spaserstur, så er dette et sted å anbefale. :0)


Helt ute på enden kunne vi kikke rett opp på dette:, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits