september 2011

Venninnegave.."Te, m.litt attåt"

Har ei skjønn venninne som nettop har hatt bursdag, og tenkte jeg måtte legge den under gavetips.. greit å kikke litt gjennom senere, dersom jeg sliter med å finne på noe. ;o)

Her har jeg en skikkelig dame-te med rose, vanilje osv. 100% økologiske Pukka-te, anbefales!!! Itillegg pakket jeg inn noen trepinner med candy-sukker og en pk lommeservietter fra "rise" som jeg falt pladask for selv. :o) Håper hun blir glad. Gratulerer med vel overstått!!
Begge heklemuffinsene ferdige


 

Cupcake'n ferdig!!

Fargene ble en del varmere og mørkere på bildene.. den er lys turkis, med offwhite "glasur" og en rosa knapp som bær på toppen :) Itillegg skal det legges ved hjertenåler ifra rice, og pakkes inn i cellofan og bartbånd. Noe sånn som dette, bare uten klypene da.

Her nedenfor kommer bildene av dagens ferdige, lille prosjekt.Som sagt igjen, så er fargene egentlig mye lysere/ pastellfarget, men bildene er tatt med telefon i lampelys i stua, så da ble det slik :) Sååå herlig følelse å få gjort ferdig et prosjekt!!


Hvilket arbeid driver dere på med nå?

Har dere flere halv-ferdige arbeider som ligger i kurven og venter på tur? :)

En om gangen?

Joda.. jeg har flere prosjekter på en gang. :)

Har fått bestilling på en heklemuffins/cupcakes med hjertenåler til, så da får jeg ta heklenåla fatt ikveld. :)

Her er noen av de skjønne hjertenålene som skal høre til :)Muffinsene jeg lager finner du bl.a.her og her og her. :o)

Ha en skjønn dag

Minimusikantene mine :)

I helga var vi i Sauda med J-team og sang!! Hele familien min ble også med, og vi  storkoste oss :) Her er guttene mine og tester ut hver sine trommer + de har fått det kjekke søskenbarnet sitt til å være med. :)

Første gang eldstemann spilte trommer offentlig, var på et møte i Auklandshavn, såvidt 5 år gammel, og spilte trommer for tante som sang "This little light of mine" :) Det kan du lese litt mer om her.

Her er trommeslagerne mine:Neste år skal vi søke eldstemann inn på trommer dersom han vil, så det blir spennende å se fremover :) Minstemann har også allerede vist interesse for både gitar, trommer og gitar, så det blir kanskje en glad musikant det også? :o)

Nå får jeg løpe videre.

Ha en nydelig kveld allesammen <3

Klem fra meg

Venner er som engler...

Jeg var ny på ungdomsskolen, og en dag så jeg en gutt fra min klasse som var på vei hjem. Det så ut som han bar alle bøkene sine. Jeg tenkte for meg selv, hvorfor vil noen ta alle bøkene med seg hjem på en fredag? Han må virkelig være en nerd. Jeg hadde planlagt en ganske fin helg (fest og spille fotballkamp med vennene mine i morgen ettermiddag), så jeg ristet på hue og gikk videre.

Da jeg gikk der, så jeg en gjeng med gutter, som kom løpende mot ham. De løp på ham, slo alle bøkene ut av hendene hans, og sparket beina vekk under ham så han landet rett i søla. Brillene hans for av ham og jeg så de landet ca ett par meter i fra ham. Han så opp og jeg så en forferdelig tristhet i øynene hans. Jeg følte virkelig synd på ham, så jeg løp bort til ham.

Mens han krøp rundt for å finne brillene sine, så jeg tårer i øynene hans. Da jeg gav brillene til ham, sa jeg- "De der typene der er noen tullinger. De skulle hatt juling!"
... ... ...
Han så på meg og sa- "Hei, takk!" Det var et stort smil i ansiktet hans.

Jeg hjalp ham med å plukke opp bøkene hans, og spurte ham hvor han bodde. Det viste seg at han bodde jo i nærheten av meg så jeg spurte ham hvorfor jeg ikke hadde sett ham før. Han fortalte at han hadde gått på en privatskole frem til nå. Jeg ville aldri hengt sammen med noen fra en privatskole før. Vi pratet hele veien hjem, og jeg bar bøkene hans. Han viste seg faktisk å være en ganske kul type. Jeg spurte ham om han ville være med å spille fotball på lørdag med meg og vennene mine. Han sa ja.

Vi holdt sammen hele helgen, og jo mer jeg ble kjent med ham, jo mer likte jeg ham. Vennene mine synes det samme.

Mandag morgen kom, og der var Jonas igjen med sin svære stabel med bøker. Jeg stoppet ham og sa,

For en type du er, du kommer til å bygge noen svære muskler med den svære stabelen med bøker med deg hver dag!

Han bare lo, og gav meg halvparten av bøkene.

I løpet av de neste 3 årene ble Jonas og jeg bestevenner. Da vi var i avgangsklassen, og drev å funderte på videregående, bestemte Jonas seg for å gå allmennfag, mens jeg tenkte på handelsgym. Jeg visste at vi alltid ville være venner, og avstandene imellom oss ville aldri bli et problem. Han ville bli lege, og jeg tenkte på bedriftsøkonomi og å satse på fotballen. Jonas var den som utmerket seg i vår klasse. Jeg ertet ham stadig vekk om at han var en nerd.

Han var nødt til å forberede en tale for avslutningen på skolen. Jeg var så glad det ikke var meg som måtte gå opp på podiet å tale.

På avslutningsdagen, så jeg Jonas, han så flott ut.

Han var en av de gutta som virkelig fant seg selv i løpet av ungdomsskolen. Han var gjennomført og så faktisk stilig ut med briller. Han hadde med flere jenter å gjøre enn meg, og jentene elsket ham. Uh! Noen ganger var jeg virkelig sjalu.

I dag var en av de dagene. Jeg kunne se at han var nervøs i forbindelse med talen han skulle holde. Så jeg gav han et klapp på skulderen og sa- "hallo tøffing, dette blir kjempebra!"

Han så på meg med en av disse blikkene (et virkelig takknemlig et), og smilte- "Takk!" sa han.

Da han begynte talen, renset han stemmen, og begynte...

- "Avslutningsdagen er en dag som er til å takke dem som har hjulpet deg gjennom disse tøffe årene. Dine foreldre, dine lærere, dine slektninger, kanskje en trener, men aller mest?.dine venner. Jeg er her for å fortelle at det å være en venn for noen, er den største gave du kan gi dem. Jeg skal fortelle dere en historie...."

Jeg så da på min venn med vantro når han stod der å fortalte historien om den første dagen vi møttes.

Han hadde planlagt å ta livet av seg selv den helgen. Han foralte om hvordan han hadde ryddet ut av skapet sitt på skolen, så moren skulle slippe å gjøre det etterpå, og at han bar bøkene hjem. Han så direkte på meg, og gav meg et lite smil. - "Heldigvis, og i takknemlighet ble jeg reddet. Min venn reddet meg fra å gjøre det mest ufattelige..."

Jeg hørte et gisp ut blant mengden av folk , når den stilige, populære gutten fortalte om sitt svakeste øyeblikk.

Jeg så hans far og mor så på meg med det samme takknemlige smil. Ikke før i dette øyeblikk skjønte jeg dybden av dette.

Aldri undervurder kraften i dine handlinger. -"Med en liten gest kan du forandre en annens liv. Til det bedre, eller verre. Vi er alle gitt å kunne påvirke hverandre på en eller annen måte. Se etter det gode hos andre!"

Du har nå to muligheter:

1) Fortell denne historien videre til andre, eller

2) Glem det, og oppfør deg som om det ikke rørte ved dine følelser.

Som du kan se tok jeg valg nr 1.

Husk alltid:

VENNER ER ENGLER SOM REISER OSS OPP PÅ BEINA NÅR VÅRE VINGER HAR PROBLEMER MED Å HUSKE HVORDAN DE SKAL FLY !

KILDE: UKJENT

Håndarbeidskurs/kos

Hadde en ettermiddag sammen med niesen min Maria Elisabeth, som står bak bloggen http://mariaelisabethgaas.blogg.no/. :0) Sammen heklet vi, lappet et teppe, strikket, sydde og drakk gooooood te!!

Vi har sett litt sammen på bestemorruter, og hun er kjemperask å lære!!!Her holder jeg (fortsatt...) på med strikkekjolen i lys rosa babyull...

Her er litt av det Maria Elisabeth holder på med for tiden;15 år og kjempeflink syns jeg!!!
Høsten er godt igang..koser du deg?

Ja! Vkan vi koooose oss inne me herlige kopper med te og bare nyyyte det :)

Litt fint vær er på vei sier de, så vi får håpe vi får se litt til den fine, lave høstsolen også. :)Her er et par nye kopper som kopper som jeg fikk for ikke lenge siden :)De kommer nok til å være mye på fanget i høst og vinter, tenker jeg :) *smile*Joda.. jeg er råklar for ruskeværet.

Hva med deg? Koser du deg høst/vinterhalvåret? Eller bare leeengter du etter våren? :)

Nytt, lilla miniprosjekt, strikk

Det nærmer seg både flere bursdager, og fødsler og jul, så det er vel på tide jeg tar frem pinnene igjen.. :)

Jeg skal ut å kose meg på jentekveld ikveld, så da er det ekstra koselig med et lite strikk på fanget, til te/kaffikoppen. :)

Kan du tippe hva jeg har starta på? :)Ikke så enkelt med dette bildet nei.. men det skal bli tovede tøfler, slike som her og her. :)

Hvilke prosjekter har du på gang?

 

Kjærlighet- kan ikke betales
En bonde hadde noen valper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte 4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt.

 

" Unnskyld ", sa gutten " Jeg vil kjøpe en av valpene dine ".

 

" Vel " sa bonden mens han tørket sin svette nakke, " Disse valpene har flott premierte foreldre og koster veldig mange penger."

 

Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lomma, og dro opp en håndfull av mynter og sa : " Jeg har 39 cents. Er det nok til å ta en titt ? " " Selvfølgelig " sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. " Kom, Dolly! " ropte han.

 

Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hæl.

 

Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne.

 

Mens valpene nærmet seg gjerde fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse.

 

Sagte men sikkert stabbet det frem enda en pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene.

 

Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre... " Den vil jeg ha!" sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet.

 

Bonden satte seg på kne ved siden av gutten og sa," Gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre valpene."

 

Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, han bøyde seg og begynte og dra opp det ene buksebeinet.

 

Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallagd sko.

 

Gutten kikket opp på bonden og sa " Du skjønner, jeg løper ikke så bra jeg heller, og han der vil trenge en som forstår."

 

Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen.

 

Forsiktig la han den i armene på den lille gutten. " Hvor mye koster den ? " spurte den lille gutten.

 

" Ingenting !" svarte bonden. " Ingen betaler for Kjærlighet ! "

 

-ukjent-Barna lagde hjerter av blomster og grener,som de tok bilder av til fortellingen.

Har dere noen lignende, eller andre fine fortellinger liggende? Hadde vært kjekt å lest... :)

Hverdagskos :)

Vi har et helt nydelig vennpar som jeg fikk gave av i helga, og se! En kopp til meg og en kopp til mannen min :)

-Så dette er "kjærestekoppene" våre!! *smile*

Da slipper jeg også å hele tiden gjenta meg selv ; Er det min kopp? Hvor er koppen min? Var det din kopp? :) Hehehe

Tror jeg har verdens BESTE venner!! Føler meg SÅ utrolig heldig!!!!!!!!!! Kjempeglad i dere!!!!!

Og duken som er under, den fikk jeg av ei annen helskjønn venninne, som jeg har hatt helt siden jeg var lita og søt :)


Ha en kjempeskjønn tirsdag folkens :)

Innvielse av pip-koppen min :)

I helga fikk jeg en nyyydelig pip-kopp hos en nevø!! En nydelig, rosa, en!! Så nå, ikveld ble det tente lys, litt småsjokolade og herlig blåbærte i pip-koppen min, samt beina høyt oppå bordet, mens mac-en ligger på fanget :) Barna har tatt kveld, og mannen er nede i kjelleren og koser seg med oppussings-prosjektet sitt :)

Fred og roooo .........

Kun en svak lyd fra en gitarsolo på anlegget nede, bryter seg opp gjennom stuegulvet.Ha en herlig mandagskveld alle sammen :)

Smykke med mening :)

Må bare vise dere dette smykket jeg fikk av en venninne :)

Øverste engelen på smykket er mann min. Litt lengre nede ser dere 2 små engler med blått..altså guttene våre!!

Så nå kan jeg ha den rundt halsen min :) Syns det var bare SÅÅÅ nydelig!!!!
J-team igang igjen!!

Da var vi kommet igang igjen!!!

Vi er en vennegjeng som vil ut og synge på "gater og streder", for å fortelle om Jesus. (Derav navnet J-team) :) Sangene vi synger er mye selvkomponert, + vi har både tradisjonelle sanger, litt pop, blues... ja, allslags. Variert og litt for enhver smak :)!!

Neste helg skal vi til Sauda og synge sammen, så jeg må si jeg GLEDER MEG! Herlig å komme igang igjen etter sommeren, og herlig å være samlet igjen!!

Kjempeglad i dere folkens!!

Jeg er n r4 fra høyre, i lys rosa topp.. tror faktisk det er det første bildet jeg er med på inne på bloggen min...

Ha en strålende søndag alle sammen!!

Fru Dagmar & Me

Jeg var sammen med ei god venninne en dag, så tok hun meg med til en butikk på Vea som heter "Fru Dagmar & Me"... en helt aldeles skjønn butikk!!!

Her fant vi mange fine gaveartikler, mange skjønne klær, og toppen av kaka var en kjempekoselig, liten kaffikro!! Vi fikk bestille hver vår bringebærmuffins, og tok en liten kaffipause i kroken, før vi durte avgårde til andre "ærender".Venninneturer er sjeldne, men utrolig verdifulle.

 

 

Jakt på sunnhet..

Må si jeg tenker litt mer på hva som er bra, og hva som ikke er bra av mat for tiden, bla. annet fordi man vil jo gi barna det beste, man vil ha energi selv og itillegg er det veldig mye fokus på dette, både gjennom barnehagen og skolen.

Et sted du kan finne god inspirasjon er f.eks. Margit Vea's blogg, hun som hadde kurs for oss foreldre på foreldremøte på Sørhåland skole :) Itillegg forklarer hun litt om ulike ting som ikke er så bra, og hvorfor.

Ikke at vi blir "supersunne",da, men noen forbedringer kan alltid gjøres ;).. så det da er det bare å "jakte" på nye tanker og måter for å få sunn mat i oss og barna ;)

Ha en nydelig fredagskveld, folkens ;)

Håndarbeid/matklubb

Nå har jeg begynt i klubb!! Utrolig kjekt!

Vi kan hente inspirasjon hos hverandre, hjelpe/ lære hverandre nye ting i håndarbeidenes verden!!


Itillegg kan vi inspirere hverandre til å tenke nytt, og/eller sunt i matveien. Dele oppskrifter, og kanskje smake nye ting, mens praten går over en kopp kaffi eller te? Gleder meg, damer!! :)Er dere med i klubb? Hvilken klubb? Og hvor ofte møtes dere?

tzatziki- dip

Her følger en oppskrift på tzatziki-dip1 box lettrømme

1 agurk - rifles, og siles oppi rømmen

Saften av sitron

salt

pepper

hvitløk

Barna likte denne kjempegodt!! Passer til både grønnsaker og chips. ;) Den andre dip'n på bildet er advokado-dip'n. 

Hjemmelaget advokadodip

Vi har hatt "guttefest" for gutten min som er blitt 9 år gammel. :)

I denne anledningen, fikk jeg bruk for inpirasjonen vi fikk fra Margit Vea (se bloggen hennes- masse bra inspirasjon) på foreldremøte/ kurset vi hadde på skolen. :)

Her følger en hjemmelaget oppskrift på advokado-dip:1 moden advokado, knas godt med gaffel.

Litt sitron

Salt

Pepper

Litt hvitløk

1-2ss. med lettrømme el.lign.

Kjempegodt både til grønnsaker og chips, + det er jo ganske sunt ;)

 En annen dip, som særlig barna likte godt er tzatziki-dip. Kikk gjerne innom ;)

Høst hos mettehobby :)

Da er første dagen i den første høstmåneden over.. en nyyydelig dag!

Nå er ute-tiden bl.a.til å:

o Plukke inn de siste blåbærene,

o Snekre sammen noen planker med barna,

o Gå gode turer sammen,

o Rydde inn lekene fra hagen før den verste blesten kommer...

Inne skal vi både:

o Bake

o Kose oss i lune tepper

o Håndarbeid

o Kjekke bøker

o Hobbyaktiviteter av forskjellig slag

o Nyte vaaaarm og god drikke

Hvordan nyter dere høsten, inne og ute?

 

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits