august 2015

Ildtopp og kjøttetende plante

Har ei skjønn venninne som kom med 2 søte små blomsterpotter til meg...  en uskyldig, søt ildtopp, og en insektsspisende plante. :0) Den spiser til og med fluer!

Her er ildtoppen...og her er den fluespisende planta ...

Pus tar kveld...


Ønsker dere ei fortsatt flott helg!! :0)

Søker tilflukt ute...

Når lillbror får besøk, er det av og til best å søke tilflukt ute... :0)Med tomatsuppa i kopp ved siden av, teppet rundt seg og mac'n på fanget.

Fine kladdebøker til oppskrifter

I Ukraina så kjøpte jeg noen fine kladdebøker :0) Syns det var litt sprekere fremside på disse enn dem vi finner i butikken her hjemme :0)RoseoljeDenne uka har jeg startet med et lite prosjekt jeg har tenkt på ei god stund, og lage baseolje... tenkte jeg først vil teste ut med roseblader.Jeg har ei kjekk bok som heter: "Hjemmelaget såpe" av Torunn Ogden, og hun har skrevet oppskriffter om allslags innen såper og oljer.

Ei bok som viser og forklarer fremgangsmåter og virkninger godt. Anbefales. :0)

Nå er jeg spent på resultatet... Ting tar tid..... oljen skal være klar om ca.10.dager. :0)

 

Innom KrakowPå veien hjem fra Ukraina, kjørte vi innom Krakow for å hvile litt, og for å se noe litt annet.

Det var helt fantastiske bygninger og skulpturer!! Litt av noen kunstverk! Itillegg var vi en tur i saltgruvene. Det var også utrolig å se... og etter 2,5times vandring gjennom kapeller, skulpturer og arbeidssteder, fikk vi vite at vi hadde sett kun 1% av hele saltgruven(!!!). Det var noen veldige gåavstander. Til og med utgangen trengte en egen guide for å vise vei. :0)

Vanskelig å ta bilder i saltgruvene siden det var så mørkt..


Dette bildet er et av de mange kapellene i saltgruva... ALLE skulpturene var laget av SALT!


Facinerende....til og med minstemann tråkket ivei uten å bli særlig sliten. Kjekt for både store og små.

Anbefales virkelig en gang du skal forbi!

Ellers kikket vi i gamlebyen, hvor vi fant et sted å spise. Det var utrolig mange mennesker i byen så det var ikke så enkelt å finne plass til hele gjengen men vi fikk oss plass til slutt. Godt, men alt tok lang tid pga alle andre som også skulle ha servering. Hele veien var det flotte hester og vogner som tok med seg folk til omvisning i byens gater :0)  Mann min og jeg tenker det hadde vært flott med ei langhelg her en gang vi har mulighet...det er sååå mye mer å se. :0)

Her er utenfor hotellet vårt (nederste bilde), hvor bilen stod parkert. Se den kjekke mannen min står med bilen :0) De andre bildene er rett utenfor gamlebyen.Her er første delen vi gikk gjennom i gamlebyen

Og her var de staselige hesteneNoen andre som har vært her? Har dere noen tips til andre ting en kan gjøre i disse traktene?

Ukrainaturen sommer2015

Det var veldig mye som skjedde på turen, og jeg poster ikke så mange bilder med ansikter på, med hensyn til de det gjelder.

Vi kjørte ned, og hele kjøreferien sammenlagt ble 540 mil... jeg er veldig glad mannen min liker og er flink å kjøre... <3

Vi besøkte ei skjønn jente som nettop har mistet mammaen sin. Hun bodde sammen med bestemor foreløbig. Vi fikk flere dager sammen med henne, og minstemann fikk ekstra god kontakt med henne... begge likte ipad´n og de hadde et eget språk sammen. :0)

Vi hadde også med oss 2 skjønne ungdommer som kan flytende engelsk, til å oversette for oss, hele turen! Så snilt! Det er dem som tolker når Hjertelag Ukraina er der nede med hjelpesendingene. Vi var heldige og fikk se lagrene til klærne + kontoret som klærne blir levert til.

Itillegg fikk vi gå innom julekulefabrikken, hvor de lager julekulene som skal bestilles og selges til inntekt for arbeidet i Malyn. (Hjertelag Ukraina) Julekulene blir bl.a. til salgs på kafeen som svigerinna mi skal ha :0)Den ene dagen tok vi tog inn til Kiev, undergrundsbanen til dyrehagen og buss tilbake til Malyn etterpå.. Det var som å sitte i en sauna med levende trekkspillmusikk rundt ørene eksotisk :0))Måtte få med oss Maydan-plassen...
Dyr i gata.....Biiiilkjøring og evt.vei....eller mangel på vei....Ellers.... så var det dekket FULLE bord da vi var på besøk...

....her har de skrelt poteter i bøtta....Slike bøtter brukte de da de skulle dra opp vann fra brønnen også. Det var tørke og lite vann akkurat nå, så håper de får en snarlig og regnfull høst.

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits