august 2011

Trebrikker laget av eldstemann. :)

2 bordbrikker i tre er malt som kunstverk av eldstegutten min. :) 

Syns det er mye herlige blåtoner her :)

På baksiden limte jeg på ett par tynne bordskånere som ikke skulle gis bort likevel. (Ble ikke fornøyd med dem...kan det kalles gjenbruk?) 

Da ble underlaget av myk bomull, og jeg slapp både skriblete bordflate og merker etter varme krus. :)Kjekt å sette barna på prosjekter som vi kan bruke syns jeg. :)
Smelting av hvit sjokolade...har du tips?

Hver gang jeg skal smelte hvit sjokolade, så blir den kornete, og tilslutt er det bare en stor klump.. uten den minste antydning til smelting, mens den mørke pleier aldri være noe problem..

Har du et godt tips til hvordan man kan få smeltet den hvite sjokoladen?

Har du jobbet mye med hvit sjokolade?

Syns det er så fint :)Bildet tok jeg ifra heftet"Alt om julen 2008", som var norsk ukeblad sitt ide'blad.

 

Minsten kurs i kinesisk?

Med fullt hus og stormende jubel hos besteforeldre, fikk vi kose oss sammen med slektninger fra Oslo idag :) Min manns onkel med familie var på besøk der, og minsten min fikk kose seg med nettbrettet sammen med tanten, som kommer fra Singapore... 2,5 år gammel, og han fikk lære å skrive 1-tallet på kinesisk, og så uttale det. Det var sååå koselg å se på. Virket som han storkoste seg!! -og forhåpentligvis hun også :)

De har 2 fantastisk flinke barn selv, som både snakker og skriver engelsk, norsk og kinesisk!!! Og det har de gjort siden de var ganske små!! Helt utrolig hvordan barn lærer fra de er små!

Her koser de seg sammen :)Ha en nydelig søndagskveld, dere!! :)

 

Give away hos Elisabeth's idyll!! :)

Elisabeth's idyll har give away!! Klikk gjerne innom henne og se den herlige bloggen hun har!! Helt nydelig :)Ha en kreativ dag, folkens!!

"Alene-dag"

Barna på skole og barnehage, mannen på jobb og jeg hadde fri... veldig underlig følelse ..jeg kunne gjøre hva jeg ville i flere timer!! Sykkelen stod i garasjen og ventet spent om vi ikke skulle ta oss en tur.. og det gjorde vi :) Både sykkelen, ipoden og jeg. Gjett om det var noen gode timer :)

Sandvesand ble målet.

Nyter dette stedet.. helt stille.. bare bølgene som bryter ved stranden.. så bare et godt voksent par som gikk bortover stranda sammen...ellers var jeg alene.


Tror vi har godt av noen "alene-timer" av og til :)Idag slår regnet ned fra åpne sluser, så idag blir det ihvertfall litt te-kos :) og kanskje litt fornuftig rydding. :)

Har dere en "alenedag" innimellom? Hva gjør dere da?

Lørdagskveld

Pus ligger i sofaen og koser seg, imens minstemann lærer pappas pizzakunster på kjøkkenet. Eldstemann ventes hjem hvert øyeblikk og "lørdagsstemningen" er nesten til å ta og føle på. Pizzalukten også forresten :) Hehe :)  Vi prøver for det meste å få lørdagskveldene sammen, hele familien.  Nå skal vi kose oss!!

Ellers, så blir det nok både gotteri, frukt og spilling av "Tiny tower" her, utover kvelden. ;)

Har dere/deres barn prøv det?

Jeg for min del får rote frem noe håndarbeid, så jeg har noe å stappe de resterende nålene mine på ;)

Hvordan pleier deres lørdagskvelder å være?

 

 

Besøk!!!

Idag har vi hatt besøk av en tante, onkel og søskenbarnet mitt fra Stavanger!! Helt utrolig koselig!!  Det er ikke så ofte vi sees, så det var kjempekoselig å være sammen med dem igjen!!

Lillegutt storkoste seg også her sammen med dem, mens eldstemann var ute på tur.

Her er litt av blomsten vi fikk i gave da de kom!!!
Gutten med hagesaxa :)

har kommet med rooooser til meg!!

Jeg stod på kjøkkenet og laget mat, så kommer han inn, lur i blikket med hånda bak ryggen og sier; "Hvilken hånd velger du?" Så tar han frem en kvist med 3 store roser på mens han smiler stolt :)

Han er sååå flink å komme med blomster!!

Syns jeg er superheldig mamma!!!

...og gutten med hagesaksa..? ja det er eldstemann, det :)

På bildet over ser du også et skrin han har laget til å ha teen min oppi :)

Ønsker dere alle sammen en NYDELIG kveld!!

Kveldstur i hagen

Denne blomsten er en av favorittene mine i hagen. Liker så godt fargen  + den er så yndig med den tynne stilken iforhold til den flotte blomsten :)

Prestekragene er også en favoritt. Har likt dem veldig godt, helt siden jeg var liten. <3

Nå er kristtorn-buskene mine så store at jeg kan pynte litt med dem når julen nærmer seg :)

Det modes med stikkelsbærene også :)...og himmelen er fortsatt blå og fin :) Kjempefin sommerdag vi har hatt idag også <3

Her er det rett før en blomstring :) Syns disse også er stilige :)
Herlig å gå tur i hagen!!!

Plommer!!! :)

Vi fant 7 modne plommer på plommetreet vårt idag!!

Det er rekord på dette treet, så jeg gleder meg til resten (5-6 stk.) blir modne!

Hehe :) Ja, jeg vet det ikke er mye, men det øker ihvertfall litt, så blir det sikkert enda litt flere til neste år :) Må bare passe på å ha på godt med gjødsel :)

Herretøfler + brikker til krus

Da er tøflene og brikkene/bordskånerne helt ferdige!! :)

Tøflene er oppstappet med papir, akkurat satt ut til tørk!!Brikkene/Bordskånerne som også er laget i fritidsgarnHa en kreativ kveld, dere!!

Hyttetur :)

Aaaaah!!! Det har vært ei helt nyyydelig helg med sooool, familie, Kjempegodt lag, håndarbeid og fødselsdag til eldstegutten min som ble 9 år idag !! :D Vi har vært heldig og få bli med svigerinna mi + familie på hyttetur i helga.Her er en kjempekoselig badeplass :)Litt my gjørme i bunnen kanskje?Endelig fikk jeg strikket ferdig tøflene jeg hadde startet på!! Itillegg fikk jeg heklet meg 8 brikker/bordskånere i fritidsgarn også!! Utrolig hva man får tid til, bare man får satt seg ned for å slappe av :)Skal legge ut nye bilder etterhvert, når jeg har fått tovet det ;)

Ha en nydelig kveld, dere :D

Ny eier til en liten pus!! :D

For 2-3 uker siden mistet de den hannkatten sin, så hunnkatten de har, har gått og mjauet siden den ble borte, og
de har vært på utkikk etter en liten venn til storepus. :)
Lillepus kommer til å bli kastrer/ sterilisert så snart han/hun er gammel nok, slik som de andre kattene de har hatt.

De var innom tidligere og hilste på, og de fikk kjempegod kontakt med en gang! :)

På bildet nedenfor koser han/hun seg med den nye eieren sin :)

For en time siden, ca, ble pus hentet, og jeg fikk nettop denne meldingen:" Pusen fant seg fort til rette, han fant fort sengen min og sovnet :-D Klem."

..så dette ble "feriepusens" solskinnshistorie. :)

Ha en nydelig dag folkens!! :)

Rask strikk- tøfler i fritidsgarn

Nå nærmer det seg slutten på de brune "herre-tøflene" også :) Passer igrunn veldig godt, for idag har det vært skikkelig ruskevær og høstaktig i luften. Har vært godt innpakket i teppe nå, etter jobb, og hatt tekoppen i nærheten nesten konstant. :) Må si jeg liker godt høsten også... ganske koselig <3 :)


Ønsker dere en kjempekoselig kveld :)


"Kveld/Nattevandring"

Vel.. som flere av de andre kveldene, fant jeg det best å stå opp igjen.. Huset er helt stille, og til og med den lille kattungen vi har på "ferie" har sovnet. Syns det er herlig å ha huset slik, nesten helt for meg selv, med stillheten rundt meg. Det er bare litt feil tidspunkt.

Stillhet med morgenkaffien og lesestoff eller håndarbeid til - det er luksus det!!Tenk å vært som pus...som kan sove hvor som helst, og når som helst. :)

 

Sover dere godt på nettene? Merker dere forskjell etter årstidene?


 

Fotoblogg

http://frulaila.blogg.no/

Her har hun lagt ut bilder fra Visnes på Karmøy..

Syns hun er flink med kameraet.. :)

Liten pus funnet...

Bitteliten pus, enten nettop fått nytt hjem,eller kommet bort fra moren sin.. ser ikke ut til å forstå noe av kattesand, men spiser litt...noen som vet hvor den hører hjemme? Den dukket opp mel. Shell og Trelasten i Skudeneshavn, da vi gikk tur igår, og ble me oss en hel tur.. vi prøvde å finne eier mn ingen kjente katten igjen. :-/ Den er sikkert ikke mer enn 8-9 uker gml.


Gi beskjed dersom du vet noe. Stakkars pusen har sikkert et godt hjem...


Nye ryggsekker - Hillesland i Skudeneshavn

Har 2 fornøyde gutter som er klar til å bruke sekkene sine til høsten :)

Var innom Hillesland Libris i Skudeneshavn -ta gjerne turen innom dersom du er i området ;)  Her fant vi mange flotte ransler/ ryggsekker til både store og små + ALT annet du måtte trenge av utstyr til skole/ barnehagestarten. ;)

Her er forresten en produktavis til skolestarten : http://capellamedia.ipapercms.dk/Thanke/Libris/Skolestart2011/

Her er minstemann sin ryggsekk :) Såååå stolt!!Og her er eldtemann sin "streetsekk" som de kalte det :)Nei, her er det nydelig utetemp idag, så nå må jeg ut!! :D

Ha en nydelig sommerdag, folkens!!

Pus da!

Virker som hun har funnet et musereir, eller noe.. flere dager har hun hatt mus med seg, men det er første gang dette året at hun har tatt mus med inn.. (USJ!)

Det er jo flott hun tar mus,da, siden det er skadedyr, men når du ser dem på nært hold, så er de litt søte også... vil bare ikke ha dem inne!!!

 

Stakkars.. hun var bare SÅ STOLT!! Flinke pusen vår :)

Tid for barnehage...

Da er det bare ei lita uke til minsten skal begynne i barnehagen! Se det fine kortet han fikk hos avdelingen sin :)Må si vi gleder oss!! Tror nok det blir kjempegøy for ham!

I helga var vi utenfor i barnehagen sammen med storebror, som også har gått der, og de fikk kose seg med lekeapparatene og minsten fikk bli litt vant med stedet, samtidig som eldstemann fikk mimre litt og leke med lekene han brukte da han var der :) Kjempekoselig :) De storkoste seg begge 2.

Her er bilde av minsten som klamrer seg fast rundt halsen til eldstemann idet de skal suse nedover rutsjebanen.

Eldstemann skal i 4.klasse!!!  :-O Jammen går tiden fort!

Hvordan er det med dere? Har dere skolebarn/ barnehagebarn?

Hvordan var overgangen for barna/barnet deres da de skulle starte?

Fritidsgarn 100% Ull

Kjempegodt til toving

Pinner ca 5-6

Tykt og godt. Glir greit på pinnene når du strikker.Har noen av dere arbeidet med dette garnet? Hva syns dere om det?

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits