juli 2011

PT3 garn 100% Ull

Genialt til toving. Tykk og god tråd så det gikk veldig fort å strikke med.  Pinne 5-6. Blir kraftig og godt resultat av håndarbeidet med denne tråden. Kjempegodt til både tøfler, sitteunderlag og kanskje også lune koppholdere til vinteren? :) Kommer nok til å prøve dette garnet igjen, ja :)Nyt søndagen, dere! :)

Tova tøfler -dame

Fant ei kjekk oppskrift på tovede tøfler her : http://kristineslillekrok.blogspot.com/2009/08/oppskrift-pa-tova-tfler.html

Det er til både store og små, hun og han :)

Jeg brukte:

Garn: pt 3 (100% ull - kjempebra til toving)

Pinner: 5

Her er dametøflene mine underveis, og frem til de er tovede og oppstappet med papir for tørk ;)
Med tykk tråd, greier du fint å strikke deg ett par på noen kvelder ;)

Kos dere ;)

Bolledeig med hjelp :)

Her har jeg fått god hjelp til å bake boller ;)

Her kommer oppskrifta vår:

1kg. hvetemel

8ss. sukker

1pk. gjær

125g. smør,mykt (evt.ha f.ex.meierismør i microen en liten stund til det blir mykt:)

6dl melk

Alt eltes i mixeren, og hev i minst 1 time på lunt sted.

Trill ut bollene og etterhev i 30-40 min

Stekes på 250grader c i ca 10 min. :)

Her er bolla til minstegutten min.. Den ble vel mye mel på den, men han hadde i masse kanel og sukker og brettet/trykket den sammen, så den smakte sikkert godt :) *smile*De skjønne små hendene som arbeider....

Vi lagde noen skoleboller i samme slengen.

Ha en skjønn kveld, dere!!

jordbær/rips-syltetøyVar ute og plukket litt bær i hagen en dag, sånn full fart, og fikk kokt litt syltetøy. Jeg hadde:

200g.bær, 2kp.sukker , litt zerto.

1) Bær og sukker sammen i ei gryte.

2) Kok opp mens du rører

2) Dersom du vil ha syltetøyet glatt, kan du jo f.ex.bruke et "stapper/støyter" (som en bruker når en lager potetmos) eller noe slikt.

3) La det koke noen minutter og ha i litt zerto (se på pk.)

4) Ha på gullende rene, varme glass.

5) AvkjølLykke til og Velbekomme ;)

Lys og barna...

Tror det er viktig at barna får svar og forklaring på spørsmålene de har på det som er skjedd.. og kan vi ikke svare, så har vi lov å si "jeg vet ikke".... Her i huset har eldstegutt spurt mye, og vi har snakket en del sammen, og bedt sammen. Barna har vært med å tent lys, og heldigvis, så leker de kjekt innimellom også. Barn er visst laget slik.. :)

Barna får med seg veldig mye, og jeg tror det er viktig å ta seg god tid sammen med dem, å gjøre noe koselig sammen, og bruke tid slik at barna får anledning til å snakke, dersom de har behov for det.Imorgen skal pappaen være sammen med mine kjære små... Jeg er glad jeg har en så skjønn familie!!

Imorgen kl.12.00 skal vi minnes fredagen.. og alle de som har mistet sine kjære. Alle de som har hele livet forandret pga.disse traumene..

Igjen vil jeg si at jeg er utrolig takknemlig for mine egne! Utrolig glad for menneskene jeg har rundt meg!

Ønsker dere en fredelig kveld... ta vare på hverandre!

Klem

Ord kan ikke dekke...

Ord kan virkelig ikke dekke slike grusomme ting...

Vil bare si jeg tenker, og ber for alle dere som har mistet noen dere er glad i.... og også dere som fortsatt kjemper videre med deres kjære, både med fysiske og psykiske tragedier...Tenk, vi bor i "lille trygge Norge", og så ....

Jeg har ikke ord!

Far i Himmelen, vær hos oss!!


Regnværsdag i juli

Må si vi koser oss både inne og ute, idag, vi. :)

vel...Pus ville helst være inne mens vi hoppet i pyttene..

Senere var det av med dyvåte klær, og duplotid.. ser det står en herlig jordbærkake utenfor duplohuset de har bygget :) Mmmm...sommer i "duplo-land" også forstår jeg. :) Hihi.Selv er jeg akkurat ferdig med en liten treningsøkt på loftet mitt nå, og minstemann skal i seng.

Etter det skal jeg kooooose meg med strikketøyet på fanget, så kan det regne videre så mye det bare vil utendørs ;)Forresten, så har jeg jo stått på legemiddelhåndterings-examen, på tirsdag som var, så nå kan jeg bruke kveldene til håndarbeid igjen :) Det kan jeg godt like :)

Ønsker dere en fortsatt nydelig søndagskveld ;)Har du noen gode bursdagstips å dele?

Nå nærmer det seg 9 års dagen til eldstegutten min også. Vi har tidligere hatt karneval, musikkbursdag, vanlig bursdag, med skattejakter, fotballkamp og musikk... det blir sikkert mel 15-20 barn og jeg satser på finvær, siden jeg skal ha selskapet hjemme. (Stort hus og hage, og masse boltreplass utenfor m/ både lekeplass og svær mark til fotball eller annet som nærmeste nabo til eiendommen vår.

Har dere noen gode bursdagstips ang:

1) Hvor jeg får tak i litt anderledes/fine bursdags duker/servietter/1g.serviser osv? -gjerne en nettbutikk også?

2) Hvilke bursdagstema har dere brukt? Eller er det greiest uten?

3) Har dere lagt opp til noen aktiviteter? Føler det har stoppet litt opp for ideer her. :) Har brukt opp skatattekart og fiskingen etter godteposer føler jeg :) Hadde vært kjekt med noen HELT NYE tips! :)

Barna greier jo uansett å aktivisere seg selv godt, for all del.

Tilslutt: 4) Har dere noen SUNNE bursdagstips med tanke på maten?

Her er litt bilder fra noen av kakene vi har hatt...Håper på mange gode tips fra dere!! ;)

Giveaway hos ElleMelleGiraff

Hagejordbær..

Endelig er jordbærene i hagen i full gang med modningen :) Hver dag kan vi kikke under blader og finne modne jordbær!! :) Herlige, søte jordbær!! Spesielt godt med melk/fløte og sukker på!

Vi koser oss og nyter sommerdagene til det fulle!Ha en nydelig sommerkveld! :)

Skudeneshavn sang

Skudeneshavn... helt ytterst i havgapet!! :)

Så koslige sang og bilder!!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=NzddG91Riwg&feature=player_embedded

Stille og rosa..Hodet mitt arbeider med planer og ideer om allslags ting.. har lyst etterhvert og prøve meg på noen strikkevesker igjen, og kanskje noen t-skjorter til barna i stlige stoffer.. og noen sittepuffer skulle jeg også lagd meg. - og et lappeteppe i stoff!! Jeg er ikke særlig bevandret med symaskinen da, men de sier at øvelse gjør mester, og så ser det så gøy ut å kunne "trylle" med symaskin.:)

Jeg liker godt rolige rosa-nyanser.. .jeg liker egentlig det meste av fargene, men liker dem litt lyse, men samtidig klare og rene. Hvilke farger liker dere best?

Ser innpå mange blogger at mange er flinke med putetrekk.. kunne tenkt meg å sydd noen av dem også på sikt kanskje? Har noen av dere sydd putetrekk? Hvilke farger brukte dere?

brikker til krus og konfektmuffins :)

Legger ut et par av oppskriftene mine igjen:

Her finner du oppskrift på brikkene til krusItillegg legger jeg ut igjen den gode oppskrifta jeg fikk på konfektmuffins hos svigerinna mi :)

ANBEFALES!!!! ;)Ønsker dere en fin søndagskveld og ei flott uke!! ;)

Den siste uka..

 

...har jeg lest på et medisinkurs, så det har gått med noen te-kopper, da,ja. :) Nå håper jeg bare at jeg har lært alt jeg skal til jeg skal ta prøven.Etter det, så kan jeg ta for meg en av håndarbeids-kurvene igjen. :) Gleder meg.Ellers, så er Olla (min manns bestemor) reist hjem til Jesus, så vi har vært litt triste også da, men nå har hun fått hvile, så da er jo det det aller viktigste.

Ønsker dere alle sammen en helskjønn helg og uke!!

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits