januar 2017

Pus har inntatt flygelet!

 

Minstens lekseklubb denne uka...

Da minsten hadde lekseklubb denne uka, øvde vi på å skrive tallene sååå små, at de kunne passe inn i de små rutene i kladde/ -matteboka.

Mens eldstemann øver på forskjellige utregninger, så øver minsten mest på å forme tallene og bokstavene nå for tiden. Jeg syns det ble veldig bra!! 

Lekseklubben skal selvsagt være noe som er kjekt for ungene, så vi holder motivasjonen oppe med noe småpremier og belønninger hele veien... den kan være alt fra et lite, nytt visk, til en kopp kakao, eller et godt og varmt fotbad. Alt etter hva de liker selv, og hva "arbeidet" er "verdt". :0) Foreløbig virker det ihvertfall :0) 

Litt kos fra uka som var.

 
Ha ei fin uke. Husk å ta det litt rolig innimellom :0)

Et par bokanbefalinger :)

Den første boka er ei som vi ikke kunne finne igjen, som minsten kjøpte seg i sommer, men som nå plutselig dukket opp igjen. Den er super for alle som er glad i fugler, enten man er stor eller liten :0)

De har tatt opp lyd fra hver enkelt fugl, og den kan brukes med ørepropper :0) Trenger 3 små batterier.Itillegg vil jeg vise frem denne boka... den heter "Gartner i eget liv" og handler mye om grenser, og å stelle godt med det du har.

Selv om utgangspunktet ikke er så godt, kan det bli veldig godt.

Det gjelder det å se muligheter istedet for begrensninger. God lesning!! :0)

Lørdag med snø!!

Idag har vi hatt en nydelig dag ute!! Både på akebrett og til beins! Vi hadde en tur oppi skogen for å øve oss på å "spikke" med den nye kniven. Eldstemann hadde allerede lært minsten en del om bruk av kniv, så han kunne mye allerede da vi satte oss med hver vår pinne og kniv. :0) Eldstemann gikk i speideren da han var liten, og er veldig flink med hendene uansett hva det skulle være, så det er veldig godt.

Batteriet på telefon var helt utlada før turen startet skikkelig så vi har nesten ingen bilder, men kjekt var det jo likevel. :0)

Ellers, så måtte det jo skapes en snømann såklart! :0) Lunsjen tok vi på "Hafnia" eller "Frihavn Kafe". Luuunt og godt med varm og god mat.

Det er her eldstemann hjelper til av og til.

Hjemme nyter vi håndarbeid, lys,te og fargerike tullipaner :0) 

Ha en fin vinterkveld :0) 

Minstens startpakke på lekseklubb

Litt mer farge på minstens startpakke... han er veldig ivrig etter gange og delestykker, så han er godt igang. 

Kjekke visk, syns han :)Kjekt å være igang!! Håper dette skal bli kjekt og lærerikt for både store og små!! :0)

Mattebok for leksehjelp...

Mye matematikk og leksesnakk hos meg for tiden... har kjøpt ei bok idag som virker veldig ok. Er det noen som har kikket gjennom den/ prøvd den ut når du skal hjelpe barna? 

Mattedama

Fant gode tips ang matematikk innpå sidene til mattedama.blogg.no !!

Verd en titt for de som har barn, gjerne litt større. :0) 
 

 

Oppstart lekseklubb

Da var vi igang skikkelig :0) 

En liten mini-startpakke måtte "medlemmene" få, og så var vi igang!

Tenker det får dryppe litt småting til dem etterhvert, så hjelper det også litt på motivasjon, tror jeg. De jobbet ihvertfall veldig godt her! :0)


Eldstemann med søskenbarnet... kjekke ungdommer!! :0)

Når leksene er gjort, vanker det noe godt til kvelds! Denne gang; skiver med stekt egg og kakao. :0)
 

Lekserom/ Hobbyrom/ -eller klubbrom om du vil

Jeg har lenge tenkt på å få gjort meg ferdig med å få hobbytingene i system. Nå etter jul ble det gjort! :0) 

Minsten liker egentlig ikke så godt å styre med hobbyaktiviteter, men vi har startet en liten lekseklubb hvor vi hjelper hverandre med lekser, både store og små, så da var det greit å dekorere en lekseklubbeske. 


Ikke så mye som ligger i eska enda, men det kommer etterhvert. Tenker vi skal ha egen kladdebok, og greier. Det skal bli kjekt og stas. :0) 

Her har vi fått opp vokalene og gangetabellen på veggen... det neste er brøkreglene til eldstemann. :0)

Håper dette skal bli en positiv ting!! :0) 

Blir spennende!!

Oppdrag i skogen

Ikke alltid like kjekt å tenke at en skal ut på tur, med store varme klær og vått vær... ihvertfall gir minsten uttrykk for det av og til når vi skal på tur...men idag ble det litt anderledes. :0)

 
På forhånd sa jeg at vi hadde fått et "skogsoppdrag" som tok oss til et mål i marka, ikke så alt for langt ifra der vi bor.

Oppdraget gikk ut på dette: Når dere kommer frem til turens mål, skal dere finne 7 ting som handler om skogen. Underveis skal dere ta bilder som bekrefter dette.Vi fant: Blåbærbusk, gress, pinne, kongle, grein fra en gran, lyng og bark. Tenker vi fikk godkjent på den. :0) 

Etterpå kom premien; godtepose! Vannflaska var også med. Litt kos før vi satt nesen hjemover igjen. :0) 

Tilslutt, da vi var kommet vel hjem, Skrev vi oppdraget inn i aktivitetsboka som minsten har laget seg. Aktivitetsplan som vi putta inni boka har vi utformet sammen, hva som skal være med osv. Super tur for både stor og liten!! :0)Boka i bakgrunn heter " Bli en Naturforsker." Den er fast følge hos oss gjennom hele året :0) Anbefales!!Ha ei fin uke!! :0)

Uke 1

Første uka i Januar er allerede over og rutinene kryper på plass igjen. Det er godt med ferie, men det er godt med hverdagene også. Trommene har vært godt brukt i det siste, av både store og små i heimen...her er eldstemann på trommene!Ukeplanene henges opp på veggen. Kaffien, og av og til teen; nytes tiiiidlig om morgenen igjen. Dagen har allerede blitt 24 min.lengre her hos oss, så det går mot lysere tider :0) Nyter vinteren med varme inne og gleder oss til våren med nye spirer og planter... og litt varmere vær ute. 

Nærmer seg vååååååår :0)


Ha en nydelig kveld :0)

Jul og nyttår 20016/2017
 

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits