januar 2014

Morsdagen nærmer seg :0)

Er det noen som har planlagt hva dere skal gi til deres mor/ svigermor?

Jeg er alltid på jakt etter nye og kreative ideer... soen som vil dele noen tanker?

Hva gjør dere?

Feirer dere morsdag? Hvordan?:0)

Skriver dikt? Baker noe? Kjøper en bukett blomster eller en potteplante i farta? En sjokoladeeske? Eller en spesiell, nøye gjennomtenkt gave?

Gir dere f.eks. en husvask? Lager middag til dem? Gavekort på hud eller får? Reise?

Har dere noen gode tips? :0)
 

epletips: kanel

Fant frem igjen denne kjekke dingsen.. mye greiere å dele eple med, og pærer også for den slags skyld.

Eplebitene kan du skrelle og riste i en liten pose med kanel .... Kjempegodt - og sunt knask! ;0)

En fin mandag til dere!!

Lunt og godt :0)

Vi får bare nyte kveldene sammen, med lys og varm drikke imens vi kan, og det blir tidlig mørkt og iskaldt ute. :0) <3

Her rigget vi oss godt til i helga...Ha en lun og god kveld <3

 

Rilleskjerf i hvit Sisu

Nok en gang, etter å ha fått mange garnnøster i hus, spurte jeg eldstemann om jeg skulle strikke noe til ham. Ja! Han ville ha et skjerf, enten svart eller hvitt, og det skulle være slike "streker" på det. (Riller)

Så da sitter jeg her med mine 2 rette og 2 vrange og strikkerog strikker det samme mønsteret hele tiden. Bruker pinne 3, og jeg strikker ikke så fort så det tar litt tid, men tenker nok det skal bli ferdig om ikke alt for lenge. Det er jo noe som går av seg selv... bare jeg setter meg ned. :0)

Jeg syns det ser en smule smalt ut, men han sier det ser fint ut, så jeg får heller strikke det litt lengre så han får det en extra gang rundt halsen..Ha en fin søndag ;0)

 

10 klistremerker = premie

Her i huset har soving vært et problem for minstemann. Ideen kom opp takket være et besøk jeg hadde av venninna mi Karin. For hver HELE natt han sov/lå i senga si, skulle han få seg et klistremerke. Allerede de første 2 nettene gav det resultater, og klistremerkene fant sin plass på det rosa lille arket.Kjekke svigerinna mi sa at de brukte også klistremerker til forskjellige ting, og det virker godt :0)

Eneste jeg ser at 10 klistremerker kanskje er litt mye m.t.p motivasjon av 5 åringen min... kanskje 5 eller max 7 klistremerker er nok i starten før en får se premien? Etter 4-5 klistremerker var det ikke så veldig spennende lengre... men idag har han 6 klistremerker, og har blitt lovd et nytt ipad-spill som premie når riktig antall klistremerker er på arket. Litt kjekkere å vite hva en samler til kanskje? :0) Føler det blir litt anderledes med eldstemann, dersom han skal ha "klistremerkesystem".

En annen gang kan premien være en tur i svømmehallen, kino eller annen aktivitet som de liker... eller ei ny god bok. Kun fantasien og interresser som setter grensene :0)

Eller kanskje de vil prøve noe heeelt nytt? :0) Lurt å spørre hva de kunne tenke seg. Her blir ihvertfall første premie et lite, nytt spill på "padda", så får vi se hva vi finner på til neste gang. ;0)

 

STORE Bamse...

Tatt på fersken MIDT på kjøkkenbordet!!

Sååå spennende å se etter om det er noe godt etter frokosten.. kaaaan jo være en finner noe.... :0)Ha en fin kveld allesammen <3

heklet mini-ipadveske - oppskrift

Ville bare legge inn mini-ipadveska jeg heklet for noen uker siden :0) Så har jeg det også "påplass".

Slik gjorde jeg:

*Forkortelsene finner du HER*

1. Jeg heklet antall lm utifra bredden på mini-ipaden.

2. Jeg heklet fm tilbake

3. Så heklet jeg ryndt og rundt, både oppsiden og undersiden av "arbeidet" med st, så det ble som en lomme oppover :0) Bare spør dersom det er vanskelig å forstå ;0)

4.Ved ønsket lengde, heklet jeg videre på bare den ene siden, slik at det ble et lokk, men passet på å lage hull til knappene med 2 lm og hoppet over 2st, for så ny stav i neste st.

5.Tilslutt heklet jeg nupper nederst, nedenfor knapphullene.

*Oppskrift på nupper finner du HER*

 

Bildet er lagt ut på instagram for noen uker siden. Jeg heter "mettehobby" om du har lyst å følge meg der også ;0)

LYKKE TIL!!! :0)

Gutta i Studio :0)

Eldstemann startet trommeundervisning tidligere i høst. Her har jeg fått sneket meg noen bilder mens de koste seg.. men fikk selvsagt lov å legge bildene ut, da :0)

Ønsker dere en nydelig kveld ;0)

 

 

 

På Apothekergaarden Kafe'

Idag var jeg på Apothekergaarden Kafe´sammen med ei go venninne og hadde en fin avslappet formiddag med en god kopp kaffi -og 2.Se de søte lyktene, og både tapetet og stolene er både flotte og behagelige!! :0)

Liker godt Mocca'en deres. :0)

Syns det er en kjempeskjønn kafe' med herlig, lun stemning, samtidig som det er stor og god plass. Nydelig både for øye, sinn og smaksansen din :0)

Er du i nærheten og trenger en pause så anbefaler jeg et besøk dit :)

 

Nytt "pågangsmot". :0)

Da er vi i gang med et nytt lite hekleprosjekt og litt (...) sunnere mat. :0)

 

 

Siste morgen med jul..

Mange syns det er herlig å kaste ut juletreet, sette bort julepynten osv, men jeg syns det er litt trist også jeg... syns det er så koselig med rolige morgener når kun lysene fra treet lyser i stua...her er siste bildet fra godstolen med koseteppet og juletreet fra i år. få timer etterpå lå treet pjusket og spinkelt på plenen utenfor.Jeg skal være enig i at det er godt å få ut pynten for å få støvsugd barnålene, da... (vi har valgt vanlig, gammeldags gran de siste årene) selv om nålene ofte pleier å komme frem til og med rundt påsketidene, uansett hvor nøye du er med støvsugingen. Kanskje derfor de sier at jula varer til påske? :0)

Jeg vil uansett bare si Godt nytt år. Vi hadde en kjempefin feiring her hjemme med familie og gode venner.

Selv har jeg blitt kjent med mange nye, kjempeherlige mennesker i året som har vært. Jeg har også kjent på takknemligheten for den nærmeste familien jeg har, mannen min og barna mine spesielt, og også at jeg har opplevd at Gud er verdens beste Pappa, med stor "P". Oppturer og nedturer har vi vel alle, tenker jeg, eller hva? :0)

Ønsker både for dere og oss det ALLER BESTE for 2014... Kanskje det kan bli en begynnelse for noe helt nytt og spennende ...og anderledes i livene våre? ;0)

Hvilke tanker har dere? :0)
 

 
13 års Bryllupsdag!!!

Lille julaften var det 13 år(!!!) siden vi giftet oss. :0)

Elsker deg mannen min <3
Jul på aktivitetsgarden i Frønsdal

Et av høydepunktene våre i desember var "reisen til Betlehem" på aktivitetsgarden i frønsdal. Åååå så kjekt for både store og små!! Det var med både bårn og foreldre, og noen hadde tatt med besteforeldre.Herlige mennesker som hadde opplegget og flott sammensatt med ridning, en nydelig tur i "Betlehemstallen" der det ble fortalt om hva som skjedde da Jesus ble født, og grøt med mandel i til slutt i hovedhuset, + kaffi og julesanger etterpå. Håper det blir noe lignende neste år også. Da kom "julestemningen" hos oss :)

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits