Oss

Litt kos fra uka som var.

 
Ha ei fin uke. Husk å ta det litt rolig innimellom :0)

Et par bokanbefalinger :)

Den første boka er ei som vi ikke kunne finne igjen, som minsten kjøpte seg i sommer, men som nå plutselig dukket opp igjen. Den er super for alle som er glad i fugler, enten man er stor eller liten :0)

De har tatt opp lyd fra hver enkelt fugl, og den kan brukes med ørepropper :0) Trenger 3 små batterier.Itillegg vil jeg vise frem denne boka... den heter "Gartner i eget liv" og handler mye om grenser, og å stelle godt med det du har.

Selv om utgangspunktet ikke er så godt, kan det bli veldig godt.

Det gjelder det å se muligheter istedet for begrensninger. God lesning!! :0)

Lørdag med snø!!

Idag har vi hatt en nydelig dag ute!! Både på akebrett og til beins! Vi hadde en tur oppi skogen for å øve oss på å "spikke" med den nye kniven. Eldstemann hadde allerede lært minsten en del om bruk av kniv, så han kunne mye allerede da vi satte oss med hver vår pinne og kniv. :0) Eldstemann gikk i speideren da han var liten, og er veldig flink med hendene uansett hva det skulle være, så det er veldig godt.

Batteriet på telefon var helt utlada før turen startet skikkelig så vi har nesten ingen bilder, men kjekt var det jo likevel. :0)

Ellers, så måtte det jo skapes en snømann såklart! :0) Lunsjen tok vi på "Hafnia" eller "Frihavn Kafe". Luuunt og godt med varm og god mat.

Det er her eldstemann hjelper til av og til.

Hjemme nyter vi håndarbeid, lys,te og fargerike tullipaner :0) 

Ha en fin vinterkveld :0) 

Uke 1

Første uka i Januar er allerede over og rutinene kryper på plass igjen. Det er godt med ferie, men det er godt med hverdagene også. Trommene har vært godt brukt i det siste, av både store og små i heimen...her er eldstemann på trommene!Ukeplanene henges opp på veggen. Kaffien, og av og til teen; nytes tiiiidlig om morgenen igjen. Dagen har allerede blitt 24 min.lengre her hos oss, så det går mot lysere tider :0) Nyter vinteren med varme inne og gleder oss til våren med nye spirer og planter... og litt varmere vær ute. 

Nærmer seg vååååååår :0)


Ha en nydelig kveld :0)

Både sommer og høst...

Sommeren har både kommet og gått... høsten er allerede godt igang, men nydelig vær her i Sommerbyen! 

Vi har hatt en nydelig tur til Polen i sommer, samt gått litt på cashetur/andre turer og vært på leir, hele familien! 


Nå som høsten har kommet, blir kveldene mørkere og "kosefaktoren" større, både til å slappe av, til ulike hobbyaktiviteter innendørs og til å nyte godt fellesskap med familie, pus og venner. :0) Det har ikke blitt så mye håndarbeid med meg etter jeg ødela ryggen, men kjenner at det småkribler litt for å få ferdig noen småprosjekter som jeg har liggende. Ryggen er forresten ok nå, siden jeg trener regelmessig. :) 


 

Ha en fin kveld :)

Tiden går fort...

Sommeren er allerede godt i gang og både Skudenesdager, Sommergospel og forskjellige avslutninger rundtomkring er allerede ferdige.

Vi var til og med på Kopervik sin festival og fikk med oss "Rerturn". Hørte mye på dem da jeg var barn/tidlig tenåring.

Kjekt å være ute med mannen <3

Kom Mai, du skjønne milde...

Dagene og ukene har løpt raskt i det siste... 

Jeg har hatt en del trøbbel med ryggen og har prøvd å være aktiv med både tur i marka og trening på helsebanken. Fikk treningsprogram der, så tror nok det skal gå veldig bra. Godt med god hjelp. 

Det har ikke blitt noe særlig håndarbeid på meg i det siste siden, men slik er det nå bare. Vi har kost oss en del sammen og jeg har prøvd å være mer ute  i denne perioden. Barna har godt av det de også!! :0)

Kjekke mannen min overrasket meg en dag, med en fitbit-klokke!!! Sååå kjekt!! Har ønsket meg en slik en ei stund :)


Vi plantet tomatfrø i de små pottene, så får vi se hva det blir av dem etterhvert. :) 

Kjenner det er TERAPI å være i hagen!! <3

Ellers, så kunne vi feire at Bamse, katten vår ble 5 år gammel!! Vi har ikke den eksakte datoen hans, men det er greit. Litt ståhei må han ha likevel. :)


Håper dere får en fin pinsedag og 17.Mai!!  :0) 

Natta <3

 

Hobbykos og litt halvsyk ...

Igår var minsten hjemme fra skolen... Han hadde litt feber, litt snue og halsevondt, men var frisk nok til å kjede seg innimellom, så for en gangs skyld, drog vi fram litt hobbysaker, klipte, limte og drysset med glitter. Er ikke så mye som skal til.

Etterpå var det deilig å kunne krølle seg inni teppet igjen.

 Vi har vært litt på halv 8 i helga, flere av oss, men idag er det eldstemann, sistemann, som ligger på rommet og sover seg helt frisk... så DA er vi forhåpentligvis ferdig med influensalign. greier for denne sesongen. :0) 

 

Idag...

...har jeg fått lagt til en venn på Bibelapp´n min :0) Kjekt! Jeg er ikke så teknisk så det meste tar laaang tid, men når mannen tar en runde på tingene mine, så kommer det meste på stell igjen. :0) Han er god!! :0) <3Ellers, så har mann og eldstemann vært på Ukrainainnsamling (Klær o.l) mens minstemann og jeg var på kafee´n og traff litt folk, samt han gikk i kjekt selskap til en kamerat i nabolaget. :0)Håper dere får en fin kveld sammen! :0)

Høstferien 2015

Jaaa, det har vært godt med høstferie sammen!! :0D


Vi har bakt eplekakemuffins, lagd og kjøpt fuglemat som vi hang opp til småfuglene... vi har laget shampoo i barform (de grønne firkantede såpene på bildet) og hytta er rengjort...


En av dagene tok vi turen til stranda og brant bål, kokte vann til kakaoen på kaffikjelen og grillet grov skive med hvit ost inni folie på bålet... skivene ble litt brent, men kakaoen, marshmellows´n og kjeksen vi hadde med var god :0) Og veldig koselig med bål.


Ellers var vi også i gullbryllup hos verdens beste svigerforeldre.

Herlig og aktiv men avslappende høstferie <3

Nå er det natta... sov godt :0)

Herlig lørdag

Selv om sola ikke var så synlig idag, så har vi hatt en nydelig dag likevel <3

Minsten og jeg var på Kafe´i Skudeneshavn og koste oss. Her er facebooksiden til kafeen.

Anbefaler den på det sterkeste :0)

God mat til greie priser. De har både sunt og usunt + mange forskjellige ting dersom du er intolerant til forskjellige matsorter.På kvelden koste vi oss med kjekt besøk av 2 nydelige vennepar. Kjempekjekt for både de små og oss store <3

Itillegg var jeg så heldig at tantejenta mi ringte til meg for å snakke... Hun har flytta til Oslo og det var sååå koselig å høre stemmen hennes i telefon <3

Håper dere har hatt en fin kveld :0)

Innom KrakowPå veien hjem fra Ukraina, kjørte vi innom Krakow for å hvile litt, og for å se noe litt annet.

Det var helt fantastiske bygninger og skulpturer!! Litt av noen kunstverk! Itillegg var vi en tur i saltgruvene. Det var også utrolig å se... og etter 2,5times vandring gjennom kapeller, skulpturer og arbeidssteder, fikk vi vite at vi hadde sett kun 1% av hele saltgruven(!!!). Det var noen veldige gåavstander. Til og med utgangen trengte en egen guide for å vise vei. :0)

Vanskelig å ta bilder i saltgruvene siden det var så mørkt..


Dette bildet er et av de mange kapellene i saltgruva... ALLE skulpturene var laget av SALT!


Facinerende....til og med minstemann tråkket ivei uten å bli særlig sliten. Kjekt for både store og små.

Anbefales virkelig en gang du skal forbi!

Ellers kikket vi i gamlebyen, hvor vi fant et sted å spise. Det var utrolig mange mennesker i byen så det var ikke så enkelt å finne plass til hele gjengen men vi fikk oss plass til slutt. Godt, men alt tok lang tid pga alle andre som også skulle ha servering. Hele veien var det flotte hester og vogner som tok med seg folk til omvisning i byens gater :0)  Mann min og jeg tenker det hadde vært flott med ei langhelg her en gang vi har mulighet...det er sååå mye mer å se. :0)

Her er utenfor hotellet vårt (nederste bilde), hvor bilen stod parkert. Se den kjekke mannen min står med bilen :0) De andre bildene er rett utenfor gamlebyen.Her er første delen vi gikk gjennom i gamlebyen

Og her var de staselige hesteneNoen andre som har vært her? Har dere noen tips til andre ting en kan gjøre i disse traktene?

Ukrainaturen sommer2015

Det var veldig mye som skjedde på turen, og jeg poster ikke så mange bilder med ansikter på, med hensyn til de det gjelder.

Vi kjørte ned, og hele kjøreferien sammenlagt ble 540 mil... jeg er veldig glad mannen min liker og er flink å kjøre... <3

Vi besøkte ei skjønn jente som nettop har mistet mammaen sin. Hun bodde sammen med bestemor foreløbig. Vi fikk flere dager sammen med henne, og minstemann fikk ekstra god kontakt med henne... begge likte ipad´n og de hadde et eget språk sammen. :0)

Vi hadde også med oss 2 skjønne ungdommer som kan flytende engelsk, til å oversette for oss, hele turen! Så snilt! Det er dem som tolker når Hjertelag Ukraina er der nede med hjelpesendingene. Vi var heldige og fikk se lagrene til klærne + kontoret som klærne blir levert til.

Itillegg fikk vi gå innom julekulefabrikken, hvor de lager julekulene som skal bestilles og selges til inntekt for arbeidet i Malyn. (Hjertelag Ukraina) Julekulene blir bl.a. til salgs på kafeen som svigerinna mi skal ha :0)Den ene dagen tok vi tog inn til Kiev, undergrundsbanen til dyrehagen og buss tilbake til Malyn etterpå.. Det var som å sitte i en sauna med levende trekkspillmusikk rundt ørene eksotisk :0))Måtte få med oss Maydan-plassen...
Dyr i gata.....Biiiilkjøring og evt.vei....eller mangel på vei....Ellers.... så var det dekket FULLE bord da vi var på besøk...

....her har de skrelt poteter i bøtta....Slike bøtter brukte de da de skulle dra opp vann fra brønnen også. Det var tørke og lite vann akkurat nå, så håper de får en snarlig og regnfull høst.

Ha en fin dag :0)Skoleavslutninger 1 og 7 klasse

Jaja... da var dette året omme allerede..

Minstemann har allerede gått på skolen 1 år og eldstemann har gått sitt siste år på barneskolen.. ungdomsskole neste.. <3

Skoleavslutningen til første klasse hadde vi på Sandholmen, for hele familien. De kjekke klassekontaktene hadde ordnet istand leker, og flere av barna ble litt våtere enn planlagt ( Skulle "bare" vasse litt, men ble klissvåt til godt over magen) :0) Det var en  kald sommerdag, men kjempekjekt. :0)

Eneste vi manglet var ull innerst :0)))

På 7.klasse sin avslutningsfest var det litt mer høytidelig. Vi var i gymsalen og det var flott pyntet til fest! Det var både godt og vedmodig på samme tid.

De har hatt en fantastisk lærer de siste årene, så den klassen som får henne neste år er kjempeheldige!

Her er litt av pynten fra festen...

Her er en av de siste dagene de går sammen til skolen...


Nytt år, nytt kapittel <3

Smelt!!Litt syk...

Vel..ikke nå lengre da.:0)

Det er vel tiden for forkjølelse nå, så de fleste er vel innom litt snufs og tette neser, kanskje litt feber. :0)

Godt med godt selskap fra min kjære 4-beinte venn, og fine snøklokker på bordet... snøklokkene er allerede avblomstret mange steder, tenk så langt vi har kommet på våren allerede! :0) Det kan enda bli snø, men det minker på de kalde dagene nå.
Fredelig...

Vi har kost oss med besøk idag, og imorgen starter både jobb og skole igjen. Jeg tenker det skal bli godt med rutinene på plass igjen. Likevel må jeg si at vi har hatt ei fin tid, både i travle desember og i romjula.

Nå har julepynten flyttet ned i kjelleren til neste advent, og stua ble med ett mye romsligere.

Det er nesten stille... Mannen sitter i sofaen og leser mens pus vasker seg i den andre sofaen. Lyder fra loftet tyder på at eldstemann snart er på vei ned for å spise før det er tannpuss og leggetid for han også. -minsten sover allerede.

Ha en fin kveld :0)
Nytt trommesett

Eldstegutt har fått nytt trommesett, så nå kan det trommes til alle verdens ender!!

 

Besøk av Linus

Klassen til yngstegutten min har en bamse som får være med hjem i helgene på besøk, og ei av helgene fikk han være med hjem til oss!! DET var stas!!! Her er bilde av de kjekke karene :0)
En rolig kveld...

Ja det trenger vi av og til... en helt stille, rolig kveld...

...når ungene er i seng, er det mannen og meg ... og kaffikoppen :0)litt kos må man ha i hverdagen også ;0)

Litt trist.. men godt.

Oldefar til barna mine er død, 100 år gammel.Vi skal i begravelse imorgen.

En herlig kar med glimt i øyet, klar som dagen men samtidig klar for å "dra videre" hjem.

Savnet, men gleder oss til å sees igjen <3Rart at ikke noen fra besteforeldregenerasjonen til mann min og meg er igjen, syns jeg...

<3 Ønsker alle sammen en fin kveld.

Siste kvelden denne uka..

Imorgen er det hverdag igjen...

Nyt siste kvelden av helg <3Helga går mot slutt..

...det har vært ei skjønn helg og jeg kjenner meg sååå takknemlig!! :0D

Jeg er så utrolig glad for menneskene vi har fått i livet vårt, både for barnas del og vår del!

Nå gleder jeg meg bare til middagen.!!!!! :0)

Ønsker alle sammen en nydelig søndagskveld!!!

Tips til penger som slenger!!

"Hvem sine kronestykker er det som ligger på pianoet?"

"Jeg fant noen mynter på badet, hvem hører de til?" 

"Hvem sine penger er det som......"

Er det andre som har hatt det slik?

Det som vi fant ut var greit, var å sette ei sparebørse på kjøkkenet, tenke ut hvilket prosjekt barna vil spare til og klistre lappen på sparebørsa. Neste gang kan det være det samme, eller et helt annet prosjekt. (ff.eks.Hjertelag Ukraina, Redd barna, sosbarnebyer eller annet)

Jeg tenkte at dersom barna hører om de forskjellige prosjektene, så blir det kjekkere å gi for å hjelpe. Jeg syns det er viktig at de lærer seg det, og spesielt når vi ser rundt oss i verden idag så har vi ikke ord for hvor godt vi har det her i Norge, så de har godt av å lære seg til. :0)

Itillegg blir vi jo kvitt "slengepengene som ligger litt rundt omkring for en god sak. :0)
Litt forskjellig de siste dagene :0)

Litt helgekos, bollesøndag og litt annen bakst og håndarbeid..Ha en skjønn kveld sammen, dere :0)

Plutselig var det mars...

...og imorgen er det fastelavenssøndag, eller "bollesøndag". :0) Minsten hat tatt i et tak og trillet boller sammen med meg, så vi skal kooose oss skikkelig imorgen ettermiddag. :0) Ha en fin kveld videre ;0)Valentinsdagen 2014

"Valentinsdagskortet" til mannen min.. bildet er over 13 år gammelt, og er fra dagen etter bryllupet vårt. :0) Rart hvor fort tiden går.. føler tiden har stoppet opp litt etter eldstegutt ble født.. Han er 11,5 år gammel og minsten allerede 5, så på et eller annet vis, så har jo tiden gått :0)...Vi pleier egentlig ikke å feire valentinsdagen noe veldig, men itt. :0)

Det er jo viktig å markere kjærligheten i hverdagen, ja, men er veldig kjekt å ha en dag der en feirer den extra, syns jeg. :0) En kjekk og positiv dag i en ellers travel hverdag ;0)

Har dere gjort noe utav valentinsdagen?

Morsdagen nærmer seg :0)

Er det noen som har planlagt hva dere skal gi til deres mor/ svigermor?

Jeg er alltid på jakt etter nye og kreative ideer... soen som vil dele noen tanker?

Hva gjør dere?

Feirer dere morsdag? Hvordan?:0)

Skriver dikt? Baker noe? Kjøper en bukett blomster eller en potteplante i farta? En sjokoladeeske? Eller en spesiell, nøye gjennomtenkt gave?

Gir dere f.eks. en husvask? Lager middag til dem? Gavekort på hud eller får? Reise?

Har dere noen gode tips? :0)
 

Lunt og godt :0)

Vi får bare nyte kveldene sammen, med lys og varm drikke imens vi kan, og det blir tidlig mørkt og iskaldt ute. :0) <3

Her rigget vi oss godt til i helga...Ha en lun og god kveld <3

 

10 klistremerker = premie

Her i huset har soving vært et problem for minstemann. Ideen kom opp takket være et besøk jeg hadde av venninna mi Karin. For hver HELE natt han sov/lå i senga si, skulle han få seg et klistremerke. Allerede de første 2 nettene gav det resultater, og klistremerkene fant sin plass på det rosa lille arket.Kjekke svigerinna mi sa at de brukte også klistremerker til forskjellige ting, og det virker godt :0)

Eneste jeg ser at 10 klistremerker kanskje er litt mye m.t.p motivasjon av 5 åringen min... kanskje 5 eller max 7 klistremerker er nok i starten før en får se premien? Etter 4-5 klistremerker var det ikke så veldig spennende lengre... men idag har han 6 klistremerker, og har blitt lovd et nytt ipad-spill som premie når riktig antall klistremerker er på arket. Litt kjekkere å vite hva en samler til kanskje? :0) Føler det blir litt anderledes med eldstemann, dersom han skal ha "klistremerkesystem".

En annen gang kan premien være en tur i svømmehallen, kino eller annen aktivitet som de liker... eller ei ny god bok. Kun fantasien og interresser som setter grensene :0)

Eller kanskje de vil prøve noe heeelt nytt? :0) Lurt å spørre hva de kunne tenke seg. Her blir ihvertfall første premie et lite, nytt spill på "padda", så får vi se hva vi finner på til neste gang. ;0)

 

Gutta i Studio :0)

Eldstemann startet trommeundervisning tidligere i høst. Her har jeg fått sneket meg noen bilder mens de koste seg.. men fikk selvsagt lov å legge bildene ut, da :0)

Ønsker dere en nydelig kveld ;0)

 

 

 

13 års Bryllupsdag!!!

Lille julaften var det 13 år(!!!) siden vi giftet oss. :0)

Elsker deg mannen min <3
Innskriving i 1.klasse

Minstemann i huset ble innskrevet på skolen idag!!

Tenk, neste år har vi ingen igjen i barnehagen, de blir skolegutter begge to!!

Her sitter han i klasserommet og prøver ut noen av byggesettene de bruker i klaserommet...


Dette årets 1.klasse hadde flott opptreden for neste års kull og Snille rektor hadde med seg "skoleapen", som sang "What does the monkey say?" Ved siden av meg hadde jeg en håpefull førskolegutt som danset og lo på stolen sin. Såååå kjekt!! En herlig gjeng!!

Nå skal vi bare nyyyte resten av barnehagetiden og vente spent på tiden som kommer.. :0)

Natta ;0)

Lune høstkvelder - kos og hekling

Da tutler jeg med heklerutene innimellom :0) Kosearbeid <3

og selvfølgelig litt kos i kroken :0)

Syns det er deilig med de mørke høstkveldene når det blåser og røsker godt i trærne utenfor... å ha det godt og lunt inne. :0)

Mmmmmmmm :0)

Minsten plukket blomster i hagen

Minsten plukket blomster ... :0) Kjekt med noe frisk på bordet, rett fra en fin liten barnehånd <3
Herlig ferietur i Tyrkia!! <3

Vi har akkurat kommet hjem fra 2 helt nydelige uker i Tyrkia!! Beste ferien noensinne!! Flott hotell med utrolig service, og vennlighet!! Vi ble kjempeglad i et par av dem som jobber der også.

De ble bare kalt for "ding ding" og "meninnå mi" som minsten sa. Minstemann gråt da vi reiste da han ville ikke reise fra den nye vennen sin.

Håper vi kan få se dem igjen engang. <3

Herlig å bare slappe av og samle krefter, men det største av alt på ferien var at eldstemann fikk lære seg å svømme skikkelig.Han var som en fisk i vannet på slutten :0)

Her er barna sammen med "meninnå" og "ding ding". :0)

Kan godt tenke oss å reise tilbake hit igjen :0)

Hvil i fred.. <3

Da har denne verdens skjønneste mormor/ oldemor reist hjem til Himmelen.


Vi hadde onsdagen som "vår" dag, men greide vi ikke å få den til, så tok vi en annen dag, og drøste over en kaffitår...


Alltid oppmuntrende og mange gode, oppmuntrende og annerkjennende ord på lager. Hun gav alltid uttrykk for at hun var veldig glad i oss og satte pris på oss. Hun pleide alltid og si "nei nå var det godt du kom. Du var som sendt!!"

Det var godt for henne å få hvile nå, men hun blir savnet... <3

Jeg tror vi får møtes igjen "på den andre siden" som de sier Det er det mye trøst i den tanken...

Håper dere får en fin dag og ei nydelig helg allesammen.

Avslørt....

"Nei, mamma! Eg har ikkje trykka på den... "

Senere klikker en seg inn på "bilder" på mobilen og finner maaaaange nye bilder lign.dette :

Da kan en vel si at noen er avslørt...? :0)

Ha en kjempeskjønn lørdagskveld!! :0)

Jentekveld

Var på koselig jentekveld hos skjønne svigerinna mi en kveld... Ååååå!! Alltid godt lag og god mat hos henne!! Og på toppen av alt, har hun en nydelig "primadonna" av en katt!!

Av og til har vi godt av å bare slappe av og kose oss sammen !!! <3

Tusen takk for en nydelig kveld, damer <3 <3 <3

Litt fra påsken vår, 2013

Vi greide å bli syke i påsken, så var for det meste inne, men med fantastisk vær i forkant, så fikk vi nyte litt utetid også. :0)

På langfredag tok vi turen til "Syreneset" i bunkersene, med pølser på termos og koste oss. (forbudt med grill pga det tørre været)

Veldig mange benyttet seg visst av denne dagen. Det var fullt av folk, mange kjente ansikter, så det var sååå koselig! Eldstemann og minsten klatret  litt og koste seg og fikk seg noen nye venner mens vi voksne fikk prate. :0) Skikkelig vårstemning!! <3Etterpå ble en kjekk kamerat med oss hjem, og eldstemann fikk en aldri så liten trommeleksjon. :0) Sååå stas for ham!!

Ellers så har vi snakket mye sammen om hvorfor vi feirer påske, og vi har fått med oss fam.selskap. hos svoger med familie, så det var også kjempekjekt :)

Han har en blogg om familiespill her

Nå er det greit å komme igang med hverdagen igjen. :)

 

Da var vi gang igjen da.. :0) Januar 2013

Har dere noen nyttårsforsetter, folkens?

Ikke jeg. :0) ...Eneste, jeg har tenkt jeg må komme meg litt oftere ut på tur med mann og barn, og gjerne med noen gode venner med i laget :0) Nå lysner det i været etterhvert også, så det blir lettere når dagene blir lengre.

Det er jo en egen kos, med kaffi eller kakao på termosen, pølser og grønnsaktbiter ferdig oppkuttet og klare for bål.

Hva gjør dere på tur?

Ellers, så har forresten min skjønne mann blitt 33år nå i januar.

Ha ei flott uke ;0)

4 åringen min :0)

Ja, nå har minsten blitt 4 år, og STOR gutt!!

Her sitter han kvelden før familieselskapet, på "Lynetmcqueen"-duken sin og leker med bilene vi brukte til pynt. :0)

Det andre, store bordet hadde vi kubbelys som "trafikklys"og helikopter, biler og lynetmcqueen-servietter.En superfornøyd gutt!! Nå må vi bare lete etter en dag å ha barneselskapet på. :0) Han mener kameratene må få komme i selskap :0)

 

Morgenkooos

Frokosten er unnagjort, klærne er på og stunden på badet er ferdig.

Litt tid til overs, om eldstemann og minsten koser seg i godstolen mens de spiller spill på ipoden sammen. 

Etter begge har kommet seg ut på skole og barnehage, har kanskje pus og jeg litt "alenetid" med kaffikoppen før vi setter igang for fullt.

 

Plutselig lørdag!!

Ukene flyr veldig fort av gårde nå, kjenner jeg. Plutselig var det lørdag igjen!! Vi har har hatt ei travel tid i det siste, og det blir det nok de neste dagene også, men gleder meg til ting roer seg.

Har vært på 2 julebord denne uke og storkoste meg begge gangene. Itillegg har vi vært på ungdomskveld og jobb flere dager, og vært på besøk, så jeg har ikke sett folket her hjemme så mye jeg skulle ønsket. Godt det ikke skal være slikt tempo til alle tider. :0) Heldig som jeg er, har jeg fått litt alenetid med min tålmodige mann da. Det er jo bra.:0) På tide med litt omprioritering for meg, ser jeg.

Ellers så har minstemann blitt stolt eier av KJEMPEGULE tøfler med Lynet mcqueen på.

Katten ser ihvertfall ikke ut til å ha det travelt.. :0) Lat som hun er, vokser hun visst bare i bredden mens hun ligger og koser seg.

Nå skal vi bare slappe av og kose oss sammen!!

Ha en fin fin lørdag alle sammen :0)

Lørdagskveld i november :0)For første helg på flere månder så hadde vi ingen planer i utgangspunktet! En helt fantastisk følelse, siden ukene våre blir veldig travle. Ikveld havnet vi oppe hos tantejentene mine, hvor pappaen sto for kjempegod lørdagsmat og godsaker etterpå. Barna våre koste seg kjempemye, så det var herlig å se!
Her sitter Maria og onkel Guttorm. :0) Mann min ser du såvidet nesa til, heeelt til venstre :0)  Tusen takk for en super kveld, dere!!

Imorgen skal vi ha kaffigjester, så det gleder vi oss til!! :0)

Natta <3

Full fart, selv om lyset er slukket...

Om kvelden slukker vi lyset både på rommet og i gangen. Likevel hører vi litt "rommestering" fra retning minsten sitt rom. Senere på kvelden, når vi skal legge oss, kikker inn og skjønner jo hvorfor lydene kom.  :0) Tingen er at det skjer rett som det er, at senga er full etter sovnetid. Spørsmålet er bare; I et mørkt rom, hvordan greier de det?
Reisen til julestjernen 2012

På farsdagen tok vi og tantejenta mi turen på kino for å se "Reisen til julestjernen", den nye filmen. Kjempekoselig. Var jo litt anderledes, men syns den var minst like god som den "gode gamle". Anbefales :0)

Vi venter på å komme inn :0)

Spennende besøk!!

Svigerinna mi har besøk fra Ukraina!! Idag var vi en hel gjeng gode venner sammen, spiste herlig grøt og fikk treffe henne!!

Alona, het hun. Kjempekoselig!!<3 :0)

Her er vi :0) Hun er til høyre og jeg til venstre.

Ei helt fantastisk skjønn person!!! <3

Litt kos..hvordan slapper du av?

Man trenger ikke dra så langt for å ha litt utekos.. her har de pyntet og stelt rett utenfor huset, for å kose seg. Et kvarter med kjeks og kakao med lys i lykta, og de var superfornøyde!! :0) Skal ikke så mye til,alltid.

Minsten koser seg når han får jobbe med playdoo eller andre hobbyting..

Skjønne tantejenta mi startet på Skappelgenser.. hun er vel snart ferdig, tenker jeg. :0)

Og pus? Hun har "sitt lille hjørne" i sofaen hvor hun har de merkeligste sovestillinger... der koser hun seg skikkelig!selv koser jeg meg best i en god stol/benk med teppe og ei god bok eller hekletøy på fanget..gjerne mens barna har det kjekt sammen.

Du da? Hvordan slapper du best av?

Når natten senker seg...minstemann

Når natten senker seg... sover minstemann med fotballdrakt ....og "Lynet Mcqueen"-ranselen sin ligger ved siden.

Besta og Best har kommet hjem fra ferien sin i Gran Canaria!!

De hadde til og med gaver med seg hjem !!!<3

Første natta tok jeg ryggsekken bort fra senga da han sov. Tenkte den var kanskje litt hard med mange småbiler oppi. -Ikke så lenge etterpå kom en halveis sovende og gråtende gutt trippende inn på soverommet vårt og gjentok sårt: "Lynet-ranselen.... lynet-ranselen min...."

Dermed ble både gutt, kosen og ransel, med biler og det hele, godt innpakket i ei god, lun dyne. Til en forandring, ble han HELE NATTA i senga si, på rommet sitt!!

FANTASTISK!!

Her lgger han med fotballdrakt, ryggsekken og nattkosen sin. :0)

Litt fra høsten iårDa var jeg også blitt 30... :0)

Kjære lille store gutten min gikk for å kjøpe seg lørdagsgodt.. han kommer hjem igjen og sier; "Mamma, jeg kjøpte heller en gave til deg, jeg, istedet for snop." *smelt smelt* Snilleste skatten!!

Jeg har hatt et bittelite dameselskap, med "få utvalgte",  itillegg til familien, som var her en annen dag. Kjære mannen min var snill og disket opp med lam og greier. Helt skjønt med en koselig, rolig liten "damekveld".:0)


Hvordan feirer du dagen din? Liker du best å ha det rolig med få gjester når du skal kose deg skikkelig selv, eller liker du best å ha mange gjester når du skal kose deg?

Ønsker dere en nydelig dag!!

God kveld :0)

Ikveld skal vi starte opp med sangøvelser igjen!! Gleder meg til å se gjengen igjen. :0)

Må bare ha "ein dråbe kaffi fysst". ;0)

God kveld folkens ;0)
Kosekrok

For noen dager siden var jeg innom suksesskake som la ut bilder av lesekroken sin. Syntes det så koselig ut, og tenkte; jeg har jo en slags lesekrok jeg også da, men kan vel heller kalle det kosekrok -selv om det er midt i stua, og ikke "tilrettelagt" på samme måte.Enten det er dag eller kveld, om jeg leser, strikker, eller bare nyter en god kopp te, så kryper jeg oppi hjørnet mitt i sofaen med teppe. Nå som det er høst og mørkere morgener og kvelder, bruker jeg 3 gode ingredienser på en koselig stund i hjørnet mitt; teppe, kopp og lys ;) Koppen har selvfølgelig litt oppi seg, da :0))

...og tilsetter gjerne en sammenkrøllet pus ved siden ;)

Har dere en kosekrok hvor dere kobler av? Hvordan ser den ut? :0)

 

Klassefest

Da har eldstemann feiret 10års-dagen sin med resten av klassen sin :)Her har han pyntet bordene sine selv :0) Han er veldig flink til å ordne og stelle til festligheter :0)  Flink å hjelpe, gutten min :0)

Barna fikk tortilla m kjøtteig og grønnsaker til middag, og det virket som faktisk alle likte den matretten, så det var kjekt. :0)

Etterpå vanket det kaker, bl.annet denne, som ei venninne bakte for meg :0)

Tusen tusen takk, snile Ann Elin!!

Lysene tok jeg på selv, siden det måtte jo vises at han ble 10 år. Det er jo litt stort. :0)

Denne kaka, som vi kaller "Safarikake" lagde han selv. Den er superlett å lage, og smaker KJEMPEGODT!! Mmmmm!! Jeg kan sikkert legge ut oppskrift etterhvert, om noen er interresert.

...dette var nå første gang jeg har hatt klassefest her hjemme, og jeg vet ikke akkurat om det var etter boka...  jeg var på forhånd redd de skulle synes det var kjedelig, men det virket som ungene hadde det veldig kjekt. De var mye både ute og inne. Merker på dem at de begynner å bli store nå.. :0) Hørte flere av barna ropte da de gikk hjem ; "Takk for idag!! Det var kjekt!!!"

Viktigst av alt, så hadde 10-åringen min en kjempeflott fest, syntes han... og da er jo hovedmålet mitt nådd. :0)

Har dere hatt klassefestene hjemme eller hatt andre lokaler? Hvordan har dere lagt det opp? Med aktiviteter? Eller har de helst funnet på ting selv?

 

Gjøre dagen bedre for Oldemor og Oldefar?

Avogtil finner vi ut at "Idag skal vi besøke Oldemor eller Oldefar"

Barna liker godt dette, siden da får de ha med seg noe godt på besøket. Må alltid ha med noe "godt til kaffien".

Her står minsten og venter at Oldefar skal åpne døren sin. Melkehjerte-eska holder han godt foran seg.Jeg har mange mange gode minner fra da jeg krøp mellom beina på de gamle, både hjemme og på gml.hjemmet og frelsesarmeen, der mamma dro meg med som liten.

Jeg trives veldig godt sammen med eldre mennesker... De har nesten en egen kultur, der de "ser" deg og alltid har god tid til å prate, lytte og bare være sammen. Itillegg har jeg inntrykk av at de alltid er glad for besøk, så da er det jo alltid kjekt å komme også.

Det er godt å kjenne at noen setter pris på en. Itillegg syns jeg det er viktig at barna kan lære seg og kjenne at det er flott å kunne hjelpe dem som ikke greier så mye selv lengre og at de kan få oppleve gleden i ansiktet deres og takknemligheten de hadde for at de kom på besøk akkurat den dagen.

Hva gjør dere når dere går på besøk?

Har dere noen gode tips til hvordan man kan gjøre dagen bedre for en oldemor eller oldefar?

 

Da var det kveld.

Aaaah!! Det ble visst flere innlegg på en kveld dette.. Lenge siden jeg har vært her inne nå :0)

Nå nyter jeg "night time" -pukka teen min og håper det stemmer at den virker søvndyssende.

Ønsker alle sammen en finfin kveld. :0)
Ny trebenk inne

Snart har jeg bursdag, og snille mannen min har kjøpe trebenk til meg!!

Syns den er bare sååå skjønn!!

Ikke det enkleste å sette sammen visst, så han satt ei god stund med den. 1000 takk goe mannen min <3Elsker deg!!! <3

Mini-Snekker

Idag jobbes det for fullt i hagen :)

Guttene fikk besøk av søskenbarnet sitt, og snekrer ivei på blomsterkasser, sier de.

Kommer med et bilde av blomsterkassene etterhvert :)

Litt tidligere prøvde eldstemann å fikse hyttedøra, mens minsten fulgte nøye med for å se hvordan det skulle gjøres.

 

Avslørt! :0)

Dette synet møtte meg en tidlig morgen... minstemann hadde vært på tokt.

...med store blå, uskyldige øyne... kinn og hender dekket med sjokoladeflekker.. t-skjorta full.. .:

"det va ikkje meg!" 

Beklager lille venn, men du er avslørt :0) 

3 fine blomster fra minsten.. :0)
 

Litt sliten kropp sitter med yndlingskopp.. og barn en sommernatt

Ser det flyter litt rot rundt meg idag.. kjenner jeg er litt sliten etter flere urolige netter med minstemann.

Ikke helt lett det der, med sommer og soving. Kravler seg oppi senga til pappa og mamma..stakkars, får ikke til å sove. Når han er i sovemodus, så vrir han seg, legger seg på tvers og klager over at han ikke har god nok plass og ikke har nok dyne. (skal ha heeeele plassen til mamma selv og heeeele dyna til mamma selv) Da er det på'n igjen. Ut i si egen seng, noen få minutter, så kravler en liten kar oppi senga til pappen og mammen igjen. Samme ruta som de forrige nettene.

Heldigvis har pappen et godt sovehjerte og merker lite og ingenting til dette, så han har likevel fått være uthvilt. :0)

...så nå sitter jeg og slapper av, og lar rot være rot en liten stund. Den gode gamle koppen min er full av grønn og go te. Barna er ute og stillheten skal nytes en  liten stund :)

Det er rart det... med yndlingskoppen. Ikke er den særlig pen å se på...Ikke fantastisk utforming eller farge. Ganske grå og kjedelig, faktisk. Likevel er det koppen min... Vi kjøpte 3 stk.av disse, rett etter vi ble kjærester for over 12 år siden. :0) Med masse minner på slep... ja, det er yndlingskoppen min :0)

Ønsker alle en skjønn og god dag!!
 

Litt nytt..og hvordan var 17mai?

Må si jeg føler meg heldig som får god hjelp til matlagingen her hjemme..

på det ene bildet nedenfor er ei "hjertekringle" m kanel som eldstemann har formet. Flinke gutten min. :0)
På det andre bildet står rotet etter at han har laget kjøttfarse til kjøttkakene.

3 bildet er bare herlig melon. Mmmm... en storfavoritt her i huset.Litt annet den siste tiden.. tja.. har jobbet en del og hatt ei nydelig 17mai feiring. :0)


Hvordan står det til med dere?

Noe nytt?

Hvordan var 17mai feiringen deres? :0)

For en nydelig overraskelse!!

2 søte hoder satt sammen på kjøkken og lagde på papirfly, mens mann min og jeg satt og nøt morgenkaffien i godbenken i stua.

Da neste kaffitår-ladning skulle hentes på kjøkken, kryøp de fort sammen og ropte: "ikke seee!!"

Etterpå får jeg den søteste konvolutten noensinne *smelt*

Se her:
Herlig start en søndags formiddag!! (:0D

Ønsker dere en nydelig søndag alle sammen :0)

 

94års dag

I strålende sol og 11 varmegrader, har vi feiret mormor's bursdag idag.

Bursdagene hennes virker som "slektsstevner", siden det er eneste dagen i året at slekta samles.

Nå er det bare å sette seg ned med strikkepinnene og strikke litt videre på genseren..

på tide jeg setter farten litt opp, dersom den skal bli ferdig til i sommer. Hehehe :0)

Ha en strålende kveld folkens :0)

"Arbeidshelg"?

Da pakker jeg sammen litt forskjellig og gjør meg klar for arbeidshelg. :0) Vi har lange vakter, så da er det greit å pakke med seg litt ekstra godsaker, og strikketøy. o.l :0)Ei sangbok er også kjekk å ha med seg. :0)

Karene i huset blir hjemme og koser seg, og kanskje de tar seg ei jobbehelg de også? De bygger og står i som bare det, så vi får se hva det blir når de er ferdige. :0)Ha ei nydelig helg, dere :0)

 

Herlig avslappet helg

Til en forandring har vi vært uten planer, hele helga!! :0) En herlig avslappet helg!

Lørdagen koste vi oss med grøt og fikk noen nydelige roser av fantastiske mennesker som kom en tur inn i døra vår <3 !! Eneste utenom var litt husarbeid, og lesing i ei bok jeg låner. ble ikke mye strikking da.. tror jeg er en periodestrikker.. enten holder jeg på med ei bok, som jeg bare MÅ gjøre ferdig, eller så tar jeg strikketøyet/ heklearbeid på fanget. Kan lixom ikke gjøre begge deler.. men en kopp te eller kaffi og et lunt teppe er jo uansett viktig.

Ikke mye jeg har tatt i strikketøyet i det siste, nei...

Ellers, idag har vi hatt en kjekk kar på middagsbesøk, og har kost oss med masse godt å spise.

Ferske kanelboller med melisglasur er jo aldri feil..

Ha en fortsatt skjønn søndag allesammen :0)

Gutten som rydder kjøkkenet sitt..

Har en mini her hjemme som liker godt å leke med kjøkkenet sitt, og her en dag kunne jeg ikke finne igjen frokostblandingen. -Siden det lå strødd frokostblanding over hele kjøkkengulvet, hadde jeg en liten anelse om hvem som var delaktig i denne forsvinningen.

Jeg kikket alle veier, og endet tilslutt på kjøkkenet hans, som var uten både grytene og koppene som pleier å stå på  komfyren og i vasken hans. Kjøkkenskapet var lukket fint igjen.....

Jeg åpnet skapet, og der.......syns han var veldig flink å rydde på plass i skapet sitt, da :0)

 

Vinter og søndag - hva har du gjort?

Hva har dere gjort idag?

Her har det vært skikkelig røskevær..
så vi har vært inne og kost oss med matlaging :0)

 

Søndagen på latsiden...! :0)

Idag nyter vi dagen, slapper av og ligger rett og slett på latsiden.
Lekene er i aksjon, minstemann tror han er sjef over eldstemann, mens mann min og jeg slapper av og koser oss med med lun og grønn te.

Litt senere tar noen av oss turen til familiemøte (fellesmøter), hvor de også igår hadde både svære monster-baller (som du kunne løpe inne-kjempestilig), svampekasting og fjellklarting!! + gratis mat og drikke. Kjempestas for barna, og veldig greit for oss voksne, som satt med en god kopp kaffi og koste oss mens barna gikk på høygir :0)

Skal prøve å få tatt litt bilder senere idag.

Håper dere også får slappet godt av idag. Imorgen starter ei ny uke. :0)

"Mamma, har du nål?"

...helt overraskende spurte eldstegutt meg her en dag :0) Han ville sy igjen hullet på buksa si. "Kast den" så jeg. Neida. Han ville sy. Jaja. Flott det. :0) Han vrengte buksebeinet og sydde det så fint sammen, at!

Syns det var skikkelig bra til å være første gang :0)
God kveld :0)

Idag starter fellesmøtene i Skudeneshavn opp. Blir spennende.

Og imorgen er nok minsten frisk nok til å ta en tur i barnehagen også, tenker jeg. Eldstemann har fortsatt feber og må holde seg inne en liten stund til.

Ha en skjønn kveld, dere. :0)

Har du planer for dagen?

Varm grønn Pukka - te.. tomt i skapet så det er på tide med påfyll.:0)

Regnet pøser på. Vi koser oss inne idag også, venter mens medisinene skal gjøre sin virkning i de små kroppene deres. Eldstegutt savner å være ute med vennene sine, men er på bedringens vei. Håper feberen gir seg nå snart, for begge 2.

Har dere noen planer for dagen?

Hvordan er været hos dere?

 

 

Syke barn :0/

Jovisst... begge 2 på en gang, faktisk.

Kraftig ørebetennelse på begge 2, samt. kraftig bronkitt på eldstegutt, og begynnende bronkitt på minstemann. Itillegg var det ikke akkurat enkelt å få medisinene i minsten :0/ Må si jeg er veldig glad det ikke er ofte de er så syke.

...så utenom min egen legetime imorgen-ettermiddag, så blir det innedager de neste dagene for oss. Sånn er det visst med den saken.

Så kle dere godt og hold dere varme på beina, folkens!!

Ps! Tenkte jeg skulle legge ut et par bilder her, men det ser ut for at serveren som mottar og behandler bildene er nede, så det  får bare gå uten denne gang ;0)

Ha ei nydelig uke, dere!!

11 års bryllupsdag!! God jul

Nå er det 11 år siden vi giftet oss!! Lille julaften i år 2000.

Satser på det er kun starten. :0)

Mann min er en utrolig god venn som virkelig ER DER i både vanskelige og gode tider. Han er det aller beste jeg noen gang kunne fått :0) Ikke bare har han gitt meg seg selv, men han har også tatt meg inn i en helt fantastisk familie! Jeg må si jeg syns jeg er heldig :0)

Jeg vil ønske dere alle sammen ei fredelig og velsignet jul!! Kos dere sammen!!! :0)

Hadet på badet... sørhåland skole :0)

Hvert år har skolen forestilinger for foreldre og besteforeldre, hvor elevene selv entrer scenen og dramatiserer og synger. Dette året var temaet "Knutsen og Ludvigsen." Her hadde hver klasse hver sin sang med drama og musikk. Kjempeunderholdning!! Å så flinke!!!

Her er fiskermannen (eldstegutten min venter spent på at det skal bli deres tur...)  i "Jeg er en forhekset prinsesse."Neste år blir skolen privat, men forestillingene kommer nok helt sikkert til å fortsette :0)


Gleder oss allerede :0)

Så "Hadet på badet, din gamle sjokolade...hadet på ba-a-det". ;0)

 

Lunsj hos Oldemor :0)

Idag har det vært helt fantastisk vær ute!Frost, men strålende sol!!

Jeg om minsten var tidlig oppe og gikk til Havn (sentrum) og handlet litt babygaver og leker. Vi tenkte at: Jo, idag skulle vi innom Lundberg (tidl.Thorsen) og hente med oss noen smurte rundstykker, å kose oss med lunsj hos Oldemor. Vi har ike vært der så mye den siste tiden. Hun bor på aldershjem her på stedet.

Som sagt så gjort. Gjett om vi koste oss! Kaffien hadde hun klar på kanna allerede! Hun har fri fra dagavdelingen på onsdager, så da står kaffien alltid klar :0)

:0) Hun var bare åååå takknemlig! Hun er 93 år gammel nå og ser nesten ingenting med øynene sine lengre, samt.hører hun dårlig. Likevel så har hun det skarpese hodet du kan tenke deg, og glemt hvordan en koser seg? Det har hun ihvertfall ikke!!

Til og med min mor og tante dukket opp. :0)

Så var oppvasken tatt, og vi gjorde oss klar til å gå. "Hadet, mormor" sa jeg, og såklart sier minsten: "hadet då da mormor" og gav henne en skikkelig varm klem før han ble stappet oppi vogna si.

Tror jeg kan si vi alle sammen hadde en skjønn stund sammen. :0)

Jeg glemte jo å ta bilder, så her kommer ett par frostbilder fra ifjor istedet :

Tror det er viktig å huske på de eldre.. det er ikke så lett å komme seg ut for alle.. når de ønsker det. Også blir jo jeg veldig glad når jeg ser at andre blir glade, så dette er jammen en vinn - vinn situasjon :0) Hehehe.

Ønsker deg og dine en kjempekjønn dag videre!!

Fantastisk Lørdag!

Vi har hatt et fantastisk vær idag!! Kaldt, men flott alikevel, med soooool!

Vi nøt turen nordover, hvor vi fikk kjøpt inn ting til både jul og bursdag. :0) Minsten her i huset har snart bursdag, skjønner dere. Itillegg fikk jeg også være med på både tv-titting med barna og bønnemøte sammen med noen venner etterpå. Nå står grøten på kok og putrer ivei, mens vi venter og gleder oss til litt tidlig kveldskos med grøt og mandariner.. mmmmm!! Pappaen her i huset  er på øvelse med bandet så han kommer hjem litt senere.

Ellers så skjer det en del i hagen vår, med saging av trær med trehytte i, og nye planer om terasse til lekehytta.. vi får se hva eldstemann finner ut han vil gjøre. :0)

Ellers, så er en muffins til omtrent ferdig, og skal til sin nye eier over helga. :0)

Har du mange planer for helga?

Ha en skjønn kveld i allefall!!

Myk start på dagen..

Idag må vi en tur til legen, men har kunnet tatt oss tid til en rolig start med både tepperkos, litt lek og god frokost. Herlig med litt ekstra god tid av og til. :0) Her er kaffikoppen min på det gamle vatteppet vi overtok hos svigermor og svigerfar for noen år siden... kjempegodt å hvile på under varmepumpa som står lavt på veggen.

Vaaaarmt og godt :0)Senere, når storebror kommer hjem fra skolen, blir det et aldri så lite gaveverksted her hjemme, hvor vi får brukt opp litt hobbyting og dekor fra forgående år. Greit å kvitte seg med litt "skuffefyll". :0)

Ha en nydelig dag folkens :0)

Sykt barn

Da er øyedråper dryppet og antibiotikaen kommet godt ned i kroppen på min lille. Han har visst blitt syk, stakkars. ... men nå er søvnen har kommet på besøk, og han sover så godt og søtt, at.:0) Alle sorger om medisinene glemt. Er ikke så gøy å ta disse medisinene, ser dere.

...så har stillheten senka seg i stua også. En god kopp te er et "must" for meg.Ha en avslappet kveld, dere ;0)

Lørdagsplan..

Idag har jeg planlagt en rolig og god dag.. la oss håpe den blir det :0)  Likevel vil jeg jo ha litt planer ;0) Idag skal jeg starte på en ny muffins, etter bestilling, maken til denne her : Oppskriften min finner du her.Itilegg blir det en sangøvelse sammen med noen venner.Og ellers så blir det KOOOOOOS og AVSLAPPING med FAMILIEKVELD etterpå!! Gleder meg ;0)

Har du spesielle planer for dagen?

Da var uka startet igjen :0)

Har hatt en flott dag på jobb idag også :0)

Her kommer en herlig" start på dagen":

Litt dessert:...og arbeid/ kos for resten av dagen:Ha en nydelig mandagskveld, dere :0)

Klem fra meg.

 

Klubb for første gang!! Sååå koselig <3

Vi hadde klubb for første gang i uka som var, og det var så kjekt!! Kjempe koselig!!!

Jeg lagde enkelt og greit eplepai med vaniljeiskrem og hadde til kaffi og te, alt etter hva de forskjellige likte best :) Ei av venninnene mine tok fatt på heklenåla for første gang, mens ei annen hadde med en svær genser som hun strikket på til barnet sitt. Den tredje hadde med seg noen ukeblader. Praten gikk og latteren lå løst gjennom hele kvelden!!

Gleder meg allerde kjempemye til neste gang, jeg, damer!! :0)Ha en skjønn søndagskveld :0)

Babyshower (:o)

Idag har jeg vært i "Babyshower" for første gang. Så kjekt og koselig!! Venninna mi og babyen i magen var hovedpersonene, og "verten", det var storesøsteren til venninna mi, Elisabeth, som står bak den skjønne bloggen Elisabeth's idyll. Det var sååå koselig!! Her ser du henne med kaffikoppen i hånda. :)Vi var 5 damer som satt og småpratet, og 2 ord vi ikke skulle si, var "baby" og "mage". Den som holdt seg uten å si dette, + avslørte de andre som, uttalte disse ordene fikk flest blinkser på nålen sin og vant en liten premie. Itillegg hadde vi flere  andre små, kjekke leker. :) Kjempekreativ, Elisabeth!! :o)

Etter alt dette, var det gavedryss-tid. :o) Håper virkelig hun har kost seg :o) Det er hun vel unt....så nå gleder vi oss bare en hel haug(!!!) til den lille kommer!! vel.. vi skal vel ha oss et lite restaurant-besøk, først, da... såååå kommer hun nok. :o)

Tusen takk for kjempekoselig stund, damer :o) Klem

Håndarbeidskurs/kos

Hadde en ettermiddag sammen med niesen min Maria Elisabeth, som står bak bloggen http://mariaelisabethgaas.blogg.no/. :0) Sammen heklet vi, lappet et teppe, strikket, sydde og drakk gooooood te!!

Vi har sett litt sammen på bestemorruter, og hun er kjemperask å lære!!!Her holder jeg (fortsatt...) på med strikkekjolen i lys rosa babyull...

Her er litt av det Maria Elisabeth holder på med for tiden;15 år og kjempeflink syns jeg!!!
Høsten er godt igang..koser du deg?

Ja! Vkan vi koooose oss inne me herlige kopper med te og bare nyyyte det :)

Litt fint vær er på vei sier de, så vi får håpe vi får se litt til den fine, lave høstsolen også. :)Her er et par nye kopper som kopper som jeg fikk for ikke lenge siden :)De kommer nok til å være mye på fanget i høst og vinter, tenker jeg :) *smile*Joda.. jeg er råklar for ruskeværet.

Hva med deg? Koser du deg høst/vinterhalvåret? Eller bare leeengter du etter våren? :)

Hverdagskos :)

Vi har et helt nydelig vennpar som jeg fikk gave av i helga, og se! En kopp til meg og en kopp til mannen min :)

-Så dette er "kjærestekoppene" våre!! *smile*

Da slipper jeg også å hele tiden gjenta meg selv ; Er det min kopp? Hvor er koppen min? Var det din kopp? :) Hehehe

Tror jeg har verdens BESTE venner!! Føler meg SÅ utrolig heldig!!!!!!!!!! Kjempeglad i dere!!!!!

Og duken som er under, den fikk jeg av ei annen helskjønn venninne, som jeg har hatt helt siden jeg var lita og søt :)


Ha en kjempeskjønn tirsdag folkens :)

Smykke med mening :)

Må bare vise dere dette smykket jeg fikk av en venninne :)

Øverste engelen på smykket er mann min. Litt lengre nede ser dere 2 små engler med blått..altså guttene våre!!

Så nå kan jeg ha den rundt halsen min :) Syns det var bare SÅÅÅ nydelig!!!!
Fru Dagmar & Me

Jeg var sammen med ei god venninne en dag, så tok hun meg med til en butikk på Vea som heter "Fru Dagmar & Me"... en helt aldeles skjønn butikk!!!

Her fant vi mange fine gaveartikler, mange skjønne klær, og toppen av kaka var en kjempekoselig, liten kaffikro!! Vi fikk bestille hver vår bringebærmuffins, og tok en liten kaffipause i kroken, før vi durte avgårde til andre "ærender".Venninneturer er sjeldne, men utrolig verdifulle.

 

 

Håndarbeid/matklubb

Nå har jeg begynt i klubb!! Utrolig kjekt!

Vi kan hente inspirasjon hos hverandre, hjelpe/ lære hverandre nye ting i håndarbeidenes verden!!


Itillegg kan vi inspirere hverandre til å tenke nytt, og/eller sunt i matveien. Dele oppskrifter, og kanskje smake nye ting, mens praten går over en kopp kaffi eller te? Gleder meg, damer!! :)Er dere med i klubb? Hvilken klubb? Og hvor ofte møtes dere?

Høst hos mettehobby :)

Da er første dagen i den første høstmåneden over.. en nyyydelig dag!

Nå er ute-tiden bl.a.til å:

o Plukke inn de siste blåbærene,

o Snekre sammen noen planker med barna,

o Gå gode turer sammen,

o Rydde inn lekene fra hagen før den verste blesten kommer...

Inne skal vi både:

o Bake

o Kose oss i lune tepper

o Håndarbeid

o Kjekke bøker

o Hobbyaktiviteter av forskjellig slag

o Nyte vaaaarm og god drikke

Hvordan nyter dere høsten, inne og ute?

 

Minsten kurs i kinesisk?

Med fullt hus og stormende jubel hos besteforeldre, fikk vi kose oss sammen med slektninger fra Oslo idag :) Min manns onkel med familie var på besøk der, og minsten min fikk kose seg med nettbrettet sammen med tanten, som kommer fra Singapore... 2,5 år gammel, og han fikk lære å skrive 1-tallet på kinesisk, og så uttale det. Det var sååå koselg å se på. Virket som han storkoste seg!! -og forhåpentligvis hun også :)

De har 2 fantastisk flinke barn selv, som både snakker og skriver engelsk, norsk og kinesisk!!! Og det har de gjort siden de var ganske små!! Helt utrolig hvordan barn lærer fra de er små!

Her koser de seg sammen :)Ha en nydelig søndagskveld, dere!! :)

 

Lørdagskveld

Pus ligger i sofaen og koser seg, imens minstemann lærer pappas pizzakunster på kjøkkenet. Eldstemann ventes hjem hvert øyeblikk og "lørdagsstemningen" er nesten til å ta og føle på. Pizzalukten også forresten :) Hehe :)  Vi prøver for det meste å få lørdagskveldene sammen, hele familien.  Nå skal vi kose oss!!

Ellers, så blir det nok både gotteri, frukt og spilling av "Tiny tower" her, utover kvelden. ;)

Har dere/deres barn prøv det?

Jeg for min del får rote frem noe håndarbeid, så jeg har noe å stappe de resterende nålene mine på ;)

Hvordan pleier deres lørdagskvelder å være?

 

 

Besøk!!!

Idag har vi hatt besøk av en tante, onkel og søskenbarnet mitt fra Stavanger!! Helt utrolig koselig!!  Det er ikke så ofte vi sees, så det var kjempekoselig å være sammen med dem igjen!!

Lillegutt storkoste seg også her sammen med dem, mens eldstemann var ute på tur.

Her er litt av blomsten vi fikk i gave da de kom!!!
Gutten med hagesaxa :)

har kommet med rooooser til meg!!

Jeg stod på kjøkkenet og laget mat, så kommer han inn, lur i blikket med hånda bak ryggen og sier; "Hvilken hånd velger du?" Så tar han frem en kvist med 3 store roser på mens han smiler stolt :)

Han er sååå flink å komme med blomster!!

Syns jeg er superheldig mamma!!!

...og gutten med hagesaksa..? ja det er eldstemann, det :)

På bildet over ser du også et skrin han har laget til å ha teen min oppi :)

Ønsker dere alle sammen en NYDELIG kveld!!

Hyttetur :)

Aaaaah!!! Det har vært ei helt nyyydelig helg med sooool, familie, Kjempegodt lag, håndarbeid og fødselsdag til eldstegutten min som ble 9 år idag !! :D Vi har vært heldig og få bli med svigerinna mi + familie på hyttetur i helga.Her er en kjempekoselig badeplass :)Litt my gjørme i bunnen kanskje?Endelig fikk jeg strikket ferdig tøflene jeg hadde startet på!! Itillegg fikk jeg heklet meg 8 brikker/bordskånere i fritidsgarn også!! Utrolig hva man får tid til, bare man får satt seg ned for å slappe av :)Skal legge ut nye bilder etterhvert, når jeg har fått tovet det ;)

Ha en nydelig kveld, dere :D

"Kveld/Nattevandring"

Vel.. som flere av de andre kveldene, fant jeg det best å stå opp igjen.. Huset er helt stille, og til og med den lille kattungen vi har på "ferie" har sovnet. Syns det er herlig å ha huset slik, nesten helt for meg selv, med stillheten rundt meg. Det er bare litt feil tidspunkt.

Stillhet med morgenkaffien og lesestoff eller håndarbeid til - det er luksus det!!Tenk å vært som pus...som kan sove hvor som helst, og når som helst. :)

 

Sover dere godt på nettene? Merker dere forskjell etter årstidene?


 

Tid for barnehage...

Da er det bare ei lita uke til minsten skal begynne i barnehagen! Se det fine kortet han fikk hos avdelingen sin :)Må si vi gleder oss!! Tror nok det blir kjempegøy for ham!

I helga var vi utenfor i barnehagen sammen med storebror, som også har gått der, og de fikk kose seg med lekeapparatene og minsten fikk bli litt vant med stedet, samtidig som eldstemann fikk mimre litt og leke med lekene han brukte da han var der :) Kjempekoselig :) De storkoste seg begge 2.

Her er bilde av minsten som klamrer seg fast rundt halsen til eldstemann idet de skal suse nedover rutsjebanen.

Eldstemann skal i 4.klasse!!!  :-O Jammen går tiden fort!

Hvordan er det med dere? Har dere skolebarn/ barnehagebarn?

Hvordan var overgangen for barna/barnet deres da de skulle starte?

Regnværsdag i juli

Må si vi koser oss både inne og ute, idag, vi. :)

vel...Pus ville helst være inne mens vi hoppet i pyttene..

Senere var det av med dyvåte klær, og duplotid.. ser det står en herlig jordbærkake utenfor duplohuset de har bygget :) Mmmm...sommer i "duplo-land" også forstår jeg. :) Hihi.Selv er jeg akkurat ferdig med en liten treningsøkt på loftet mitt nå, og minstemann skal i seng.

Etter det skal jeg kooooose meg med strikketøyet på fanget, så kan det regne videre så mye det bare vil utendørs ;)Forresten, så har jeg jo stått på legemiddelhåndterings-examen, på tirsdag som var, så nå kan jeg bruke kveldene til håndarbeid igjen :) Det kan jeg godt like :)

Ønsker dere en fortsatt nydelig søndagskveld ;), Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits