JUL/ Advent

Jul og nyttår 20016/2017
 

4.helga i advent... litt ute og inne

Sent på lørdagskvelden, tuslet den 4-beinte Bamsen og plasserte søndagskalender-gavene fint under det upynta treet...Både november og desember har gått veldig fort av sted!! Det er godt å finne roen innimellom og rett og slett slappe av !

Idag var vi er tur og fant oss en cache !! Det er ei stund siden vi har lett nå, så det var veldig kjekt!!Vi er ganske nær jul og likevel er det mildt i været. Ikke et vindpust ute idag, og det var ganske godt å kjenne yr-regnet på pannen. :)

Pus var som vanlig fast følge i hagen. Han skulle nok likt at fuglene var tilstede også, men de forsvinner ganske raskt når vi trør ut på marka, på den siden av huset. Vi har mye å gjøre her når det nærmer seg våren, så det skal bli kjekt å røske opp litt!!

Ser det er mye liv  innimellom, spesielt rosetrærne er fortsatt grønne, med en liten knopp her og der... og i kjøkkenhagen ser vi antydning til gulrot, solsikke og ringblomst. Rosmarin er veldig fin og grønn fortsatt.
 

Kafe´settet fra i sommer står fortsatt ute hos oss, under tak, så vi kan nyte en kopp kaffe helt tørre, selv om det regner godt!Ønsker dere ei nydelig uke! 

 

jul og nyttår 15/16

Desember har gått veldig raskt :) 


Jula er over og nyttår hadde vi en herlig stille feiring med gode venner. :0)

Syns det er litt trist å pakke bort all pynten, jeg, men det skal bli litt godt også, å "røske opp" litt rundt oss. :0)

 

Litt fra romjula vår2014 og nyttårskvelden mot 2015 :)

Veldig kjekt å gå julebukk :)Svigerinna mi gav meg noe fiiine søte heklede hjerter som barnas oldemor har heklet!! Min manns bestemor. Ååå! De ble jeg glad for... hun var et av de herligste menneskene jeg noen gang har møtt. "Olla" kalte de henne for. :0)

Ellers så var vi med familie og venner på nyttårsaften. Barn og voksne spilte spill sammen og alle hadde med seg litt salt og litt søtt hver. Kjempekjekk kveld inn til 2015!!

...omvendt pakkesel :0DMannen min og meg... vi giftet oss lille julaften i 2000 så vi har begynt på det 15.året sammen. :0)

Så er det bare å si Godt Nytt År :0)

Pus nyter også jula :0) 2014
Frelseren er født...

Da er jula i full gang.. roen har senket seg og det er allerede 2.juledag.

For første gang på flere år, står treet med alle nålene på... siden vi kjøpte falskt tre dette året. :)


Det er samme pynten vi tar frem hvert år. mye av det er ting barna og tanteunger har laget.. dette røde hjertet lagde elstemann på 12 år da han var bare 1 år gammel.. hans første jul i barnehagen. :) (litt nytt får vi jo på treet, etter som årene går, da... :))

Vel vel... håper dere har ei fin jul, alle sammen.
4.lys...2014Så tenner vi det tredje lys...2014

Kvelden nærmer seg og stjerna i vinduet lyser...

Godt å ha en stille, god søndagskveld. :0) Nyt den dere også.

 

Julelykt fra minsten

Minstemann har laget så fin lykt på sfo på skolen. :)

Så fin, syns jeg. :) Kjekt, siden vi har ikke hatt noe juleverksted hjemme dette året.

Har noen av dere hatt juleverksted?
Aktivitetsgård i Frønsdal 2014

Idag har vi vært på en utrolig "reise", som i fjor, til Betlehem, via aktivitetsgården i Frønsdal.

Herlige omgivelser, helskjønne dyr og den rette julestemningen!!

Først fikk alle sammen hilse på dyrene, før det ble mulig å ri, eller være med hest og kjerre.

Etter det, samlet vi oss, alle sammen og gikk opp i "Betlehemstallen", hvor vi fikk høre juleevangeliet på en spennende, men koselig måte. For et utrolig sted!

Etter dette, gikk vi innendørs, hvor det ventet varm og god grøt, samt pepperkaker og kaffi.

Besøket vi hadde her i fjor-advent finner du her: http://mettehobby.blogg.no/1388695198_jul_p_aktivitetsgarde.html

Ha ei fin uke :0))

2.søndag i advent 2014

 

1.søndag i advent 2014Peiskos :0)Siste morgen med jul..

Mange syns det er herlig å kaste ut juletreet, sette bort julepynten osv, men jeg syns det er litt trist også jeg... syns det er så koselig med rolige morgener når kun lysene fra treet lyser i stua...her er siste bildet fra godstolen med koseteppet og juletreet fra i år. få timer etterpå lå treet pjusket og spinkelt på plenen utenfor.Jeg skal være enig i at det er godt å få ut pynten for å få støvsugd barnålene, da... (vi har valgt vanlig, gammeldags gran de siste årene) selv om nålene ofte pleier å komme frem til og med rundt påsketidene, uansett hvor nøye du er med støvsugingen. Kanskje derfor de sier at jula varer til påske? :0)

Jeg vil uansett bare si Godt nytt år. Vi hadde en kjempefin feiring her hjemme med familie og gode venner.

Selv har jeg blitt kjent med mange nye, kjempeherlige mennesker i året som har vært. Jeg har også kjent på takknemligheten for den nærmeste familien jeg har, mannen min og barna mine spesielt, og også at jeg har opplevd at Gud er verdens beste Pappa, med stor "P". Oppturer og nedturer har vi vel alle, tenker jeg, eller hva? :0)

Ønsker både for dere og oss det ALLER BESTE for 2014... Kanskje det kan bli en begynnelse for noe helt nytt og spennende ...og anderledes i livene våre? ;0)

Hvilke tanker har dere? :0)
 

 
Jul på aktivitetsgarden i Frønsdal

Et av høydepunktene våre i desember var "reisen til Betlehem" på aktivitetsgarden i frønsdal. Åååå så kjekt for både store og små!! Det var med både bårn og foreldre, og noen hadde tatt med besteforeldre.Herlige mennesker som hadde opplegget og flott sammensatt med ridning, en nydelig tur i "Betlehemstallen" der det ble fortalt om hva som skjedde da Jesus ble født, og grøt med mandel i til slutt i hovedhuset, + kaffi og julesanger etterpå. Håper det blir noe lignende neste år også. Da kom "julestemningen" hos oss :)

Godt nytt år!! 2013Julen vår i bilder :0) 2012Lucia og pepperkakehus-baking :0)

Pus i stolen, Herlig kaffikos hos naboen.

Minsten hadde feber, stakkars, men jula kom likevel. Så fornøyd med skiene sine :0)

Hver julaften leser vi juleevangeliet fra Bibelen, og denne gang leste eldstemann min, halvparten ihvertfall. :0)...så da er det bare å vente på nytt år og nye muligheter :0)

Ønsker alle et nydelig 2013!!!

Kveld i stova...Nyt kvelden ;0)

Julevandring

Igår var jeg sååå heldig at jeg fikk være med 4-åringene i barnehagen på julevandring!! Svigerinnen min var forteller, og ungene fulgte spendt med mens de ble innskrevet i manntall av Keiser Augustus. Helt fantastisk opplevelse som sikkert både store og små kommer til å huske leeenge!!

Minsten min fikk være en av kongene som kom med gave til Jesus-barnet. *smelt*

Tante Elin som var Keiser Augustus (og forteller) stod ved siden.

Kjempeflott opplevelse!!

 

Juleverksted på you2 (For 2-7 klasse) 2012

Vel...her er ihvertfall litt av det 10-åringen min lagde på juleverkstedet på You2 i år:)
barna pynter rommet sitt til advent + juletre?

Jaja, da var vi igang :0) Barna har begynt adventspynten med å henge opp lys på veggen :0) minijuletreet var så gammelt og stygt, så vi kastet det rett og slett. Istedet ble lysene og litt av pynten hengt opp på en spiker på veggen. Nye juletre til barnerommene får vi kjøpe av etterhvert.I stua vil vi prøve å få tak i fjelledelgran.∂en drysser visstnok mindre enn vanlig edelgran også. Veldig fin. Om vi ikke får tak i den, så har det ikke så mye å si heller da. Husker til og med da jeg var lita og vi skulle feire jul på gården hos farmor og farfar, så hogget de en gran som drysset masse, og det ene året hadde de faktisk furu til juletre. -Og så i DEN lille stua da!! Kjempekoselig :0)

Har dere begynt å tenke på advent eller hvilket juletre dere vil velge?

Julebukk

Guttene mine gikk julebukk den.3.juledag, og det var stas! Selv om det regnet og blåste litt, var det ingen stopper for at de skulle gå og synge for folk på en julekveld.

Siden Pappen skulle være med og hente noen fra Ukraina, så ble vi ikke så lenge ute. Likevel, etter kun 6 hus, ble fullt opp en stor bolle med masse godteri. Kjempefornøyde barn med stjerner i øynene... å! Det er såååå nydelig!! :0) Synd vi ikke får tid til å gå flere ganger dette året :0)

Her står de.. en med lykt og en med sekk til å samle godteriet oppi.

Ha en fin jul videre folkens ;0)

Julekort til alle :0) God jul!!! 2011

Da er arbeidshelga mi over, og det er bare en ting å si:Årets siste juleverksted hos oss. 2011

Barna liker godt å lage ting, men blir fort utålmodige til tider... da er det greit med ting som gir raske resultater ... som maling, lim og glitter på ferdige produkter.

F.eks. en bordbrikke til å ha under koppen

Hobbymaling og glitter på talgelys. Leste det et sted en gang men tenkte det var kanskje brannfarlig?  Tror uansett det er viktig å følge godt med lysene, men de jeg brant her hjemme gikk det veldig fint med. ( (vannbasert hobbymaling)

En liten selvkomponert nisse fra eldstemann måtte jo også komme på bilde :0)

Så nå har vi både julepynt og lys nok til dette året :0)

Ha ei fortsatt god adventstid!! Nå nærmer jula seg :0)

3 lys ...Pepperkakehus + legokalenderen som hage...

Eldstemann har laget pepperkakehus sammen med tante. Ble det ikke flott vel? :0) De fikk skjære ut vegger og tak etter mal, helt selv. Kjempekoselig :0) Har noen av dere laget pepperkakehus dette året? Har du bilder av det? Syns det er kjempefint med pepperkakehus, + det lukter advent og jul i hele huset!

Som pynt rundt pepperkakehuset ville han bruke legokalenderen sin. Syns det ble kjekt. :0)

 

Han har ihvertfall satt sitt preg på pynten dette året ;0)

 

2.søndag i advent

Så tenner vi 2 lys ikveld, 2 lys for håp og glede.

De står og skinner for seg selv, og oss som er tilstede.

Så tenner vi 2 lys ikveld, 2 lys for håp og glede.

2.søndag i advent fikk vi være med å synge jula inn på Salem i Skudeneshavn, mens eldsemann fikk tenne lysene og lese dette adventsverset. Kan tro han var kry! Og kan tro jeg var en kry mamma som fikk se å høre på. :0)

Kjempeflink!!! Ønsker alle en skjønn adventstid!!

Juleduk med hjerter

Heklet juleduk for en ett par år siden som jeg ikke har lagt ut enda..Str. er 40cmx95cm. Ligger vel litt forskjellig rundt omkring tenker jeg. :0)

Her kommer ihvertfall denne:Og dersom du liker å finne mønster på nett og arbeide etter, så finner du større bilde å se etter her: http://mettehobby.blogg.no/1322479461_28nov2011.html

Litt pynt på en daffedag..

Nå har jeg fri etter arbeidshelga mi. Her er litt pynt som vi har tatt opp til iår.. kommer innom en tur senere også :0)
Ventetid...

Advent betyr ventetid... venter du på noe spesielt?
Ønskeliste til jul?

Har du ønskeliste til jul? Er det noe heeelt spesielt dere ønsker dere?F.eks.en katt? Her står pus midt iblandt flere andre gaver. Skjønne pusen vår. Hun var ikke akkurat noen julegave hun, da. :0)  Men hun syns nok det var litt rart at stua på så kort tid kunne bli så full :0) ...

...eller ønsker du deg snø til jul?Selv skal jeg jobbe hele julehelga, men skal nyyyte førjulstiden med advent. Ellers, så ønsker jeg meg en ipad2, norgesglass og forskjellige hjemmelagde ting..

Hva ønsker du deg?

Juleforberedelser..spm til deg.

1) Har du begynt å tenke på jul ennå? Vi har laget noen få gaver allerede, siden vi er så mange i familien. Godt å være i god tid, syns jeg. Tenker å ha et lite gaveverksted om ikke så alt for lenge, sammen med barna.

2) Har du begynt på gavene? 3) Pynt? 4) Julekort? 5)Planlagt julekalender el. lign?

Er veldig nyskjerrig på hvor langt dere har kommet ivei med juletankene deres, om det er kun tanker, eller om dere allerede er i full gang allerede?Vi skal ha en burdagsfeiring i slutten av november, så vi tar det litt rolig, da. Ikke noe pynt rundt i huset før desembermnd.er her. ;0)

Her har vi juletreet vårt ifjord, da vi var begynt å legge gavene under. :) Vi fant ut at det beste var å dele oss opp litt, siden vi var blitt så mange.Ha ei nydelig uke allesammen!!!

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits