Garn

Cosmos reflekterende garn/ reflexgarn

Prøvde meg på reflexgarn i uka. En ønsket seg lue mens den andre ønsket seg pannebånd. 

Det gikk veldig kjapt å hekle, da tråden var veldig tykk og heklekroken bred. Nesten alt ble gjort på en kveld, foruten opplegget til eldstemanns lue. Han ville ha en dusk i, så den får jeg ordne etterhvert. Innlegget er egentlig om selve garnet...

Jeg syntes det var litt tungt og hardt å jobbe med. Det inneholdt litt ull, men mest acryl...Reflex-delen av garnet delte seg en del i starten, men det gikk veldig greit etterhvert. Kjentes som om fingrene var litt oppskrapt da jeg var ferdig med heklingen. Ellers var det kjekt med et garn som gav FORT resultater, og kjekt å prøve noe nytt. Barna var fornøyde, så da var det kjekt. :0) Prisen på nøstene tror jeg var 59kr.stk, men det ble jo litt av det. :-)

Nøster jeg brukte: 2 svarte, 1 grønt og 1 neongult 

De ble til: 1 lue, 1 pannebånd, 2 smale arm-reflexer og 1 svart, mye bredere reflex-armbånd.

Om jeg vil bruke det igjen til noe? Ja, kanskje, dersom jeg trenger å lage noe som skal være raskt ferdig.På dette neste bildet har vi brukt blitz, så det kan reflektere lyset... Kjekt å se at det virker :-)Her er reflex-armbåndene.... ikke så vakre, men praktiske er de da... skal bare brukes i mørket. :-)Anbefales å prøve? Jepp!! Sett i gang!! :-)

Hjerte Alpaca - garn

For et herlig, mykt garn!!! Jeg brukte dette til den ene OL-lua. Kjempemykt og godt å hekle med, til og med med dobbel tråd! Virket ikke som minsten klør av den heller. Herlig og myk!!

På lappen står det pinne str. 3-3,5, men med dobbel tråd brukte jeg nr.5, og syns det ble greit tett og fint. Sikkert herlig til gensere o.l til de små :0)

Noe andre som har prøvd dette garnet? Itilfelle, til hva?

Fritidsgarn 100% Ull

Kjempegodt til toving

Pinner ca 5-6

Tykt og godt. Glir greit på pinnene når du strikker.Har noen av dere arbeidet med dette garnet? Hva syns dere om det?

PT3 garn 100% Ull

Genialt til toving. Tykk og god tråd så det gikk veldig fort å strikke med.  Pinne 5-6. Blir kraftig og godt resultat av håndarbeidet med denne tråden. Kjempegodt til både tøfler, sitteunderlag og kanskje også lune koppholdere til vinteren? :) Kommer nok til å prøve dette garnet igjen, ja :)Nyt søndagen, dere! :)

Sunshine - 100% bomull

Har noen prøvd dette garnet? Fant det på tilbud i havn, så jeg måtte prøve litt.. syns det var mykt og godt, men litt uvant og hekle med så tykt garn. Itillegg var det litt krøllete, men resultatet ble mykt og godt da. Har noen av dere prøvd det før? Hva laget dere av garnet?


Nei, nå får jeg gå ut å nyte resten av det fine sommerværet vi fikk :) Ble helt nydelig!!

Ha en flott sommerkveld, dere :)

Peer Gynt garn - toving

Har fått masse herlig restegarn hos svigermor, og kom finner blandt annet dette garnet.. er det noen som vet om det toves i vaskemaskin? Noen som har prøvd det? det er 100% ull og står det skal kun ha håndvask.. tror det er litt gammelt nøste. Her nedenfor kommer lappen:

Babyull-reklame :)

Babyull er en av favorittgarnene mine å jobbe med :) Mykt og lett å arbeide med, både til strikk og hekling. Tråden deler seg litt, men er absolutt å anbefale likevel dersom du vil strikke et lett men likevel varmt plagg som ikke klør. ;)

Siden det er litt tynt, går det litt tid før plaggene blir ferdige, men det er det vel verdt å vente på.

"Den som venter på noe godt...."

Garnet er av 100% ull. Jeg bruker ofte heklenål nr.3.0 eller 3.5, og på pinner 2,5, 3,0 eller 3,5. Kjempegodt å arbeide med!!

Her er noe av det jeg har gjort med babyull de siste par årene:


Har du et favorittgarn?

Hvilket?

"Bjørk" Viking- Har du erfaring?

 

Er det noen som har prøvd dette garnet?

Vi hadde oss en nydelig spaserstur i "Havn"  idag. (Skudeneshavn Sentrum) Vi gikk innom duette etter en god kopp kaffeMocca og så innom Håndarbeidshjørna etter ett nøste lilla garn. Det inneholder 90% bomull og 10 % merinoull. Er det noen av dere som har arbeidet med dette garnet? Erfaringer?


Det virker veldig mykt og godt.. minner litt om lerke, men er ikke fullt så mykt kanskje?Lerke er jo 50-50 ull og bomull. Får ta nåla fatt litt senere å teste det ut. Kjekt å prøve litt nytt :)

Nyt helgen :)


Lerke: Nøster til bordskåner i kaffi og kremfarger..

Lerke er bare helt nydelig å arbeide med! 48% ull og 52%bomull!! Mykt og kjempegodt å arbeide med. Deler seg litt, men blir kjempefint resultat :) Anbefales på det varmeste!!!

Har ei nydelig, skjønn svigerinne-søster som jeg skal hekle bordskånere til, så idag har jeg vært på handel i garnbutikken i sentrum :) Såååå mye kjekt å lage ting av!!

Fangsten for idag var da kaffibrun som skal være hovedfarge (4nøster) og Krem/Offwhite til nuppekanten rundt.(1 nøste)

Vet ikke om det er nok, men siden disse fargene ikke blir utsolgt med det første, kunne jeg heller komme ned igjen dersom det trengs mer.

Hun har selv sagt hvilke farger hun ville ha, Det skal bli 12 stk. så da er det bare å sette igang :)

Nålen jeg bruker er 3.5.

Her er nøstene:
Ha en nydelig kveld!!

, Karmøy

Hei. :) Jeg er 34 år, er gift med en snill og god mann og vi har 2 nydelige gutter på 8 og 14 år. Jeg liker det meste av håndarbeider, Matlaging, Musikk, Hagearbeid, Jobbe med mennesker, trener osv, men det helt nære, enkle og personlige her hjemme er det viktigste. Jeg elsker kveldene sammen med familien, pus og vennene våre <3 .:0)

hits